ARTIKLER

Del/tip en ven:

Nyt netværk for unge boligadvokater

Et netværk af yngre boligadvokater skal sikre, at der også i fremtiden – og i flere dele af Danmark – vil være advokater, der kan hjælpe boligkøbere igennem de mange juridiske faldgruber. Netværket er lanceret af Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Boligejere i chok efter opkrævning af ejendomsskat

Telefonerne kimer hos landets boligadvokater med spørgsmål som: ”Hvad skal jeg gøre? Jeg har fået en gigantisk opkrævning og kan ikke forstå, at jeg skal betale så meget i ejendomsskat”. Det er efterregulering af ejendomsskat fra 2021, 2022 og 2023, der bringer boligejerne i chok.

LÆS MERE HER

Vær vågen inden du sætter underskriften på projektboligen

Når du køber en ny bolig, der er en del af et projektbyggeri, rejser det nogle helt andre spørgsmål, end hvis du var på udkig efter en bolig, der allerede er bygget. Danske BOLIGadvokater har netop udgivet en håndbog, der guider dig gennem hele processen. For hvad kan du egentlig selv gøre for at få succes med købet?

LÆS MERE HER

Ny håndbog guider forbrugere, der køber projektbolig

At købe en helt ny bolig, der er en del af et projektbyggeri, giver en masse fordele, men det kan også skabe udfordringer, skuffelse og oplevelsen af at have købt katten i sækken. Danske BOLIGadvokater har netop udgivet en ny håndbog til forbrugere, der har en projektbolig i kikkerten.

LÆS MERE HER

Ny håndbog guider forbrugere, der køber projektbolig

At købe en helt ny bolig, der er en del af et projektbyggeri, giver en masse fordele, men det kan også skabe udfordringer, skuffelse og oplevelsen af at have købt katten i sækken. Danske BOLIGadvokater har netop udgivet en ny håndbog til forbrugere, der har en projektbolig i kikkerten.

LÆS MERE HER

INVITATION TIL PRESSEMØDE I DAG KL. 15.00

I dag lanceres ny håndbog til købere af projektbolig Tid: Mandag den 17. juni kl. 15 Sted: BLOX, Bryghuspladsen, 1473 København V Arena Space der er lokaliseret på 3. sal i åben forbindelse med Members Lounge

LÆS MERE HER

Få styr på dine ejendomsdata og undgå unødige udgifter

Som boligejer har du ansvar både for at indberette data om din ejendom og desuden sikre at oplysningerne fra kommunen, som også har indberetningspligt, er korrekte.

LÆS MERE HER

Få styr på dine ejendomsdata og undgå unødige udgifter

Som boligejer har du ansvar både for at indberette data om din ejendom og desuden sikre at oplysningerne fra kommunen, som også har indberetningspligt, er korrekte.

LÆS MERE HER

Din nye bolig er rammen om dit nye liv – en sandhed som mange boligkøbere overser, når de køber drømmebolig

Mange boligkøbere stirrer sig blinde på boligens fysiske kvaliteter, når de er på jagt efter et nyt hjem. Ifølge Danske BOLIGadvokater skal man også holde sig for øje, at der er mange faktorer, der ændrer sig, når man flytter.

LÆS MERE HER

Gemt eller glemt – olietanke spøger stadig

Hvordan mon huset blev opvarmet før 1970? Selvom der ikke står oplysninger angivet i ejendommens dokumenter, så skal man være ekstra opmærksom på, om der har været en olietank på grunden, når man køber hus fra før netop det årstal.

LÆS MERE HER

God udsigt: God investering eller dyr affære?

Tiden omkring påskeferie og sommerferie er de perioder, hvor der handles flest sommerhuse, og mange tiltrækkes af en kystnær beliggenhed. Den gode udsigt er også med til at sikre din investering, hvis du tænker dig om, før du skriver under.

LÆS MERE HER

Brændeovn, bøder og særregler udfordrer boligkøberne

Alle boligkøbere skal oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig – og er den fra før 2003, skal den skrottes eller udskiftes. Ellers vanker der bøder. Der kan være kommunale særregler – fx at brændeovne før 2008 skal skrottes, hvis boligen ligger i et område med fjernvarme eller naturgas.

LÆS MERE HER

Pas på med asbest i de populære 60’er -og 70’er-huse

Huse fra 60’erne og 70’erne er populære, fordi de ofte har en god rumfordeling og masser af kvadratmeter, men som boligkøber skal du holde dig for øje, om der er anvendt asbest. Der er skrappe krav til både nedtagning og bortskaffelse.

LÆS MERE HER

Mere end hver 10. boligejer kæmper med fugt og skimmelsvamp

Skimmelsvamp er i mange tilfælde særdeles sundhedsskadelig og kan komme til at koste dig dyrt som boligejer. Danske BOLIGadvokater opfordrer til, at boligkøbere er ekstra opmærksom på netop fugt og skimmel og tager en række forholdsregler, inden købsaftalen underskrives.

LÆS MERE HER

Vandet vælter ind i vores boliger

2023 var det vådeste år i dansk vejrhistorie, og fremtiden tegner ikke anderledes. De store mængder nedbør kan give problemer for både nuværende og kommende boligejere, og ifølge Danske BOLIGadvokater er det et område, som man skal være ekstra opmærksom på ved en bolighandel. Det koster nemlig hurtigt 500.000 kr. at undgå vandet.

LÆS MERE HER

Total forvirring om ejerskifteforsikringer

Ejerskifteforsikringer sælges uden forsikringsrådgivning, og det efterlader især boligkøbere i problemer; kun en tredjedel af de skader, der anmeldes, bliver rent faktisk dækket.

LÆS MERE HER

Tid til opgør med forvirring om ejerskifteforsikringer

Ejerskifteforsikringer tegnes uden forsikringsrådgivning og kun en tredjedel af anmeldte skader dækkes. Det må branchen kunne gøre bedre. Læserbrev af Niels Erlandsen, formand for Danske BOLIGadvokater

LÆS MERE HER

Boligkøbere famler i blinde

Mange boligkøbere har ringe viden, når de står i et køb. Det viser en undersøgelse fra Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Kasketforvirring på boligmarkedet

Hvert år i oktober udkommer en troværdighedsanalyse, som ranglister en række brancher og fagområder mod hinanden. På boligmarkedet placerer aktørerne sig ret forskelligt, og det peger ifølge Danske BOLIGadvokater på en problematik.

LÆS MERE HER

Overdrag din ejendom til dine børn inden nytår og få skatterabat

Går du i overvejelser om at overdrage en ejendom til din børn, kan det betale sig at gøre det i løbet af de næste par måneder.

LÆS MERE HER

PAS PÅ: Kampen om studieboligerne er i gang

Studietiden er godt i gang, og det samme er kampen for at finde en god og helst billig andelsbolig. Hvert år bliver mange unge lokket af en lav husleje og vælger bolig i panik.

LÆS MERE HER

Olietanke forurener stadig – risiko for at boligkøbere hænger på regningen

Ifølge Danmarks Statistik findes der cirka 200.000 olietanke i Danmark. Sker der et olieudslip, kan det blive en dyr affære, hvis olietanken og rørsystemet ikke lever op til de fastsatte regler og krav. I så fald skal køber selv betale for at få fjernet den forurening, der er opstået.

LÆS MERE HER

Stop lappeløsningerne og levér retvisende ejendomsvurderinger

I løbet af 2023 ruller staten de nye ejendomsvurderinger ud over hele landet. En vurdering, der baserer sig på ukorrekt data og med eventuelle efteropkrævninger eller udbetalinger til boligejere - også selvom de ikke har ejet ejendommen i dele eller hele udligningsperioden.

LÆS MERE HER

Undgå at vurderingskaos rammer din boligøkonomi

Danske BOLIGadvokater er stærkt utilfredse med Skatteministerens svar og holdning til de mange negative effekter af den mangelfulde implementering af nyt ejendomsvurderingssystem

LÆS MERE HER

Intetanende boligkøbere stod tilbage med tomme lommer og byggegrunde efter byggekonkurs

DR’s ’’Kontant’’ præsenterer seneste eksempel på et konkursramt byggefirma, der har efterladt intetanende forbrugere uden hverken drømmebolig eller deres penge. Det nuværende marked har fået mange bygge- og typehusfirmaet i knæ og skaber et risikofyldt farvand for forbrugere, som risikerer at komme i klemme. Grundig forberedelse i samarbejde med en advokat er nøglen til større sikkerhed, udtaler Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Lokalplaner og servitutter kan spænde ben for boligdrømmen – selv flere år efter boligkøbet

Lokalplaner og servitutter kan være en klods om benet, når drømmeboligen skal realiseres. Mange boligkøbere ikke er tilstrækkeligt godt oplyst om gældende servitutter og lokalplaner, der kan være begrænsende for både ejendommens anvendelse, udseende og købers råderet. Søg uvildig juridisk rådgivning, inden købsaftalen underskrives, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Større sikkerhed og mere for pengene hos en certificeret BOLIGadvokat

Særligt førstegangskøbere fravælger ofte en advokat, når de skal ud på boligmarkedet. Ofte til fordel for køberrådgivere. Men det er at snyde sig selv, mener Danske BOLIGadvokater, som påpeger, at salæret til en køberrådgiver i mange tilfælde er det samme eller større end salæret til en advokat, der kan yde uafhængig rådgivning om både jura, økonomi og med bred praktisk erfaring om boligkøb.

LÆS MERE HER

Pas på ejendomsmæglerfælden – hold øje med unødvendige udgifter

Man bør altid holde et vågent øje med de mange forskellige udgifter, der er forbundet med at sælge sin bolig hos en ejendomsmægler. Gebyret for indhentning af en ejendomsdatarapport koster f.eks. ofte det firdobbelte. Fortjenesten ryger direkte i lommen på mægler.

LÆS MERE HER

Vælg advokatforbeholdet til og spar penge

Antallet af førstegangskøbere, der vælger advokatforbeholdet til, er få sammenlignet med anden- og tredjegangskøbere. Fravalget af juridisk rådgivning kan dog blive en dyr fornøjelse, hvis der dukker uforudsete overraskelser op efter købsaftalen er underskrevet. Et advokatforbehold giver boligkøbere en gratis mulighed for at fortryde.

LÆS MERE HER

Inflation og stigende materialepriser tvinger flere typehusfirmaer i knæ. Det kan få konsekvenser for boligkøberne.

De seneste år har mange danskere valgt at samarbejde med et typehusfirma, når drømmen om en ny bolig skal realiseres. Den seneste tids prisstigninger giver dog mange typehusfirmaer problemer med at holde sig oven vande. Som husbygger bør man nøje overveje alle tænkelige scenarier, advarer Danske BOLIGadvokater. Både før, under og efter selve byggeprocessen.

LÆS MERE HER

Inflation og renter på himmelflugt: Sådan bør boligejere forholde sig til lån og omlægning

Inflation og renter forventes at fortsætte deres himmelflugt. For mange boligejere kan det være en fordel at omlægge realkreditlånet for at stå bedst muligt i en tid, hvor alting bliver dyrere.

LÆS MERE HER

Forstå forskellen på køberrådgivere og BOLIGadvokater – så er du bedre dækket ind

Der stilles ikke store krav til titlen som køberrådgiver. Enhver kan tilbyde køberrådgivning uanset faglig baggrund, og man skal som forbruger være på vagt, når man søger hjælp til boligkøbet. De manglende krav resulterer i flere køberrådgivere, der mangler juridisk og praktisk viden om boligkøb.

LÆS MERE HER

Husk de rette overvejelser og tilladelser, når boligens energikilde skal udskiftes

Den nuværende energikrise med op til tredoblede priser har fået mange boligejere til at gentænke deres energikilde og energiforbrug. Mange boligejere er dog ikke klar over hvilke overvejelser, man bør gøre sig eller hvilke tilladelser, der kræves for at kunne etablere en varmepumpe, solceller eller en husstandsvindmølle. Danske BOLIGadvokater kommer med gode råd.

LÆS MERE HER

Boligkøbere bliver fuppet til at indgå nye el-aftaler

Forbrugerombudsmanden har netop afgjort, at fire ejendomsmæglere, fire elselskaber og et software selskab har handlet i strid med markedsføringsloven og forbrugeraftaleloven. Fordi de fejlagtigt og svigagtigt har vildledt boligkøbere til at underskrive et bilag til købsaftalen om persondata, som i virkeligheden var en ny el-aftale.

LÆS MERE HER

Husets alder og type bestemmer omfanget af din forsikringsdækning

Når man køber en bolig, følger der en hustypebeskrivelse med som supplement til tilstandsrapporten. Hustypebeskrivelsen giver indblik i de typiske fejl og mangler ved lignende boliger fra samme tidsperiode. Men de færreste er klar over, at ejerskifteforsikringen ikke dækker skader, som køber burde have kendskab til.

LÆS MERE HER

Boligejere kan få bøde på 5.000 kr. for fejl eller mangler i BBR

”Det er kommunen, som er ansvarlig for opdatering af Bygnings- og Boligregistret (BBR). Men det er dit ansvar som ejer, at oplysningerne om din ejendom i BBR er korrekte. Kommunen kan give en bøde på op til 5.000 kr., hvis du ikke indberetter oplysninger til BBR indenfor den gældende tidsramme, eller hvis du angiver forkerte oplysninger”, skriver Erhvervsstyrelsen på boligejer.dk.

LÆS MERE HER

Uklare og mangelfulde aftaler er ”normalen” hos ejendomsmæglerne

To gange om ugen klages der over en ejendomsmægler. Langt hovedparten af klagerne handler om uklart aftalegrundlag eller manglende og misvisende oplysninger i ejendomsmæglerens salgsmateriale. Det urovækkende er, at det er de samme emner, som går igen år efter år.

LÆS MERE HER

God planlægning kan spare dig for mange tusinde kroner om året

De nye ejendomsskatter fra 2024 medfører i mange tilfælde større skatter på boligen. Har man planer om at sælge sin bolig og senest købe ny bolig inden udgangen af 2023, kan man hente en klækkelig og varig rabat på ejendomskatten.

LÆS MERE HER

En ’solgt eller gratis’ – er sjældent gratis

En skriftlig formidlingsaftale mellem sælger og ejendomsmægler fastlægger hvad ejendomsmægleren skal og må levere til sælger. Mange ejendomsmæglere tilbyder solgt eller gratis-aftaler, men klagerne i Klagenævnet for Ejendomsformidling tegner et billede af, at solgt eller gratis-aftaler sjældent er helt gratis.

LÆS MERE HER

Studiestart betyder mere boligfup. Undgå at blive snydt, når du skal leje bolig

Der er stor rift om lejeboliger i København, Aarhus og Odense, der er til at betale som studerende. Mange unge snyder sig selv eller bliver fuppet af bedragere, der forsøger at udleje lejligheder, de slet ikke ejer. Man bør som boligsøgende tage nogle forholdsregler for at undgå snyd, mener Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Hver anden boligkøber vælger advokaten til

Boligkøberne er splittede, når det kommer til vigtigheden af advokatbistand ved en bolighandel. En ny undersøgelse fra AdvokatWatch vurderer, at mere end hver anden boligkøber vælger advokaten til. Hos Danske BOLIGadvokater er det ambitionen af få endnu flere til at se vigtigheden af uafhængig juridisk og økonomisk rådgivning.

LÆS MERE HER

Ophedet byggebranche giver flere husbyggere knuste boligdrømme

”Når året er omme, har vi et nyt hus”. Men så enkelt er det desværre ikke altid, når husbyggeprojekter går i gang. Det har flere familier måtte sande efter at have valgt den forkerte byggeentreprenør. Danske BOLIGadvokater råder nybyggere til at tænke sig godt om og søge uafhængig rådgivning fra start.

LÆS MERE HER

Ejendomsmæglere tager strøm på boligkøberne

Flere boligkøbere siger uforvarende ja til at få ny el-leverandør, når de underskriver købsaftale eller dokumenter, som de tror er en standard. Danske BOLIGadvokater kalder på øget gennemsigtighed og forbrugervenlighed.

LÆS MERE HER

Flere boliger annonces med forkert, ugyldigt eller manglende energimærke

Der er flere eksempler på udbudte boliger, der annonceres med forkert, ugyldigt eller manglende energimærke. Stikprøvekontroller fra Energistyrelsens tilsyn i 2016 bekræftede, at cirka hver tredje energimærke var fejlbehæftet. Det er for svært at få et retvisende billede af ejendommens faktiske tilstand, mener Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Gem aftalerne, når du bygger hus eller køber projektsalg

Overvejer du rollen som bygherre, så du kan designe og bygge dit drømmehus helt fra bunden? Så er der mange aspekter, du skal tage stilling til og holde styr på.

LÆS MERE HER

Gavekort gør livet lettere for forældre til voksne børn

Mange unge kommer ofte galt fra start, fordi de som førstegangskøbere har lidt eller ingen erfaring med bolighandel, når de begiver sig ud på boligmarkedet. Særligt nu med det ekstraordinært lave antal udbudte boliger, kan det være svært at få overblikket over de juridiske og økonomiske konsekvenser af købet. Danske BOLIGadvokater lancerer gavekort til juridisk rådgivning.

LÆS MERE HER

Stor frustration blandt køberne i et travlt boligmarked

Den vilde udvikling på boligmarkedet har udviklet sig til en frustrerende kamp for flere boligkøbere, der føler sig forbigået og fuppet af ejendomsmægleren. Den store efterspørgsel på få udbudte boliger har skabt en situation, hvor køber ofte trækker det korteste strå i forhandlingssituationen. Danske BOLIGadvokater anbefaler advokatforbehold.

LÆS MERE HER

Tilstandsrapporter giver kun boligkøberne den halve sandhed om bygningen

Selvom lovgivningen er opfyldt, så giver tilstandsrapporten et utilstrækkeligt billede af ejendommen og den bygningssagkyndige har ikke nødvendigvis set alt.

LÆS MERE HER

Forurenede grunde kan koste dyrt

Mange boligkøbere hænger på regningen, når forurenede grunde købes i blinde. Selv med en udvidet ejerskifteforsikring mod forurening kan man ikke vide sig sikker. Danske BOLIGadvokater ønsker større gennemsigtig og forbrugervenlighed i forsikringsbetingelserne såvel som den enkelte bolighandel.

LÆS MERE HER

Hjælp at hente til internationale bolighandlende

Flere og flere udlændinge med arbejde i Danmark vil gerne have foden under eget bord, afslører nye tal. Det er dog ikke problemfrit at købe eller leje bolig i Danmark, når man er vant til et udenlandsk boligmarked, advarer Danske BOLIGadvokater. Foreningen har udarbejdet en engelsk guide til boligkøb og deltager på International Citenzen Days den 24-25. september.

LÆS MERE HER

Mistillid til tilstandsrapporternes kvalitet er en bombe under boligmarkedet

Af Niels Erlandsen, advokat og formand for Danske BOLIGadvokater

LÆS MERE HER

Pas på PCB-parceller

Køber du et hus, der er bygget, ombygget eller renoveret i perioden 1950-1977 er der risiko for, at det indeholder PCB. Det blev brugt i stor stil til bl.a. isolering, beklædningsplader, fugemasse, puds, spartelmasse, linoleum og maling. Det er i dag helt forbudt at anvende materialer, som indeholder miljøgiften PCB eller mineralet asbest.

LÆS MERE HER

Fælden klapper og pengene forsvinder fra boligkøbers konto

Som boligkøber skal man tage sig i agt for ejendomsmæglere, som vil berigtige handlen på vegne af både sælger og køber. Det betyder nemlig, at sælgers mand – ejendomsmægleren – kan bestemme, hvornår handlen er endelig og frigive købers penge til sælger. Men det er som at sætte ræven til at vogte gæs!

LÆS MERE HER

Vi skal undgå, at mægleren tager kontrollen over boligkøberens penge

Sådan lyder advarslen fra Danske BOLIGadvokater, som ser, at nogle af ejendomsmæglerne udnytter, at boligkøberne tror, at købsaftalen er en standard, og derfor overser, når der ”fifles” med indholdet.

LÆS MERE HER

Flere boligkøbere overser mulighed for gratis fortrydelsesret ved digitalt boligkøb

Med digital signatur kan boligkøbere underskrive købsaftalen med få klik. Bordet fanger efter seks hverdage, hvis det viser sig at være den forkerte beslutning og især førstegangskøbere risikerer at drage forhastede og dyre beslutninger, som kan have indflydelse på resten af deres liv. Mange overser muligheden for at fortryde en bolighandel gratis gennem et advokatforbehold.

LÆS MERE HER

Når naboens byggeri bliver til et mareridt

De fleste sætter pris på deres privatliv og vil gerne kunne skærme sig for nysgerrige blikke i deres egen bolig. Hvordan forholder man sig, hvis naboen planlægger en ombygning, der er til gene?

LÆS MERE HER

Servitutter og lokalplaner kan være svære at gennemskue og forstå

Hvad betyder servitutter og lokalplaner egentlig for en ejendom? Og hvilke begrænsninger kan de udgøre for ens boligdrømme?

LÆS MERE HER

Udlejning til nærtstående familie – disse regler skal du kende

I brevkassen på danskeboligadvokater.dk kommer der ofte spørgsmål vedrørende udlejning til egne børn, nærtstående familie og slægtninge. For hvordan er det nu lige med reglerne for det? Hvordan beskattes den indtægt, man opnår? Og hvordan er reglerne, hvis man som forælder køber en lejlighed og lader sit barn bo der gratis?

LÆS MERE HER

Gavekort skal hjælpe til en god start på voksenlivet

Nyt gavekort skal hjælpe til en god start på voksenlivet. Mange unge kommer ofte galt fra start, fordi de som førstegangskøbere har lidt eller ingen erfaring med bolighandel, når de begiver sig ud på boligmarkedet. Derfor lancerer Danske BOLIGadvokater i dag et gavekort til professionel juridisk rådgivning, så man nemt kan hjælpe sine kære til en tryg bolighandel.

LÆS MERE HER

I år er det særligt fordelagtigt at energirenovere i de danske hjem

Energistyrelsens tilskudspulje på 675 mio. kr. til private energirenoveringer i 2021 og et øget håndværkerfradrag på 25.000 kr. pr. person gør det særligt fordelagtigt at energirenovere i år. Danske BOLIGadvokater oplever, at de danske boligejere i stigende grad undersøger muligheden for energioptimeringer i hjemmet.

LÆS MERE HER

Flexboliger – et billigere alternativ til sommerhus

I takt med at corona-virus er blevet en fast del af hverdagen, er der lange udsigter til ferie i udlandet. Mange søger i stedet mod danske feriesteder og køber sommerhuse og fritidsboliger. Danske BOLIGadvokater forventer, at tendensen fortsætter, men oplever også en stigende interesse for flexboliger.

LÆS MERE HER

Boligkøb på tvangsauktion – det skal man være opmærksom på

Der er stor forskel på at købe på tvangsauktion og i fri handel. Uanset om det er første gang eller man har prøvet at købe på tvangsauktion før, er det vigtigt at forberede sig grundigt.

LÆS MERE HER

Husbåde: Flyt på vandet og slip for ejendomsskatten

Uspoleret havudsigt og ro fra bylivets larm og travlhed? Er valget faldet på en husbåd, skal man være opmærksom på en række forhold, der adskiller sig fra køb af en bolig på land.

LÆS MERE HER

Fejl og mangler i din nye bolig – hvad gør du?

LÆS MERE HER

Har du råd til at fortryde?

Hos Danske BOLIGadvokater oplever man stor efterspørgsel på viden omkring fortrydelsesret ved bolighandler. Og det er ikke så mærkeligt, når et boligkøb er en betragtelig investering, som vi kaster os ud i 3-4 gange i livet.

LÆS MERE HER

Vi skal lære af Danske Banks skandaløse Home-sag og værne om borgernes retssikkerhed

LÆS MERE HER

Stigende interesse i kolonihavehuse – hvad bør man vide som køber?

Kribler det i fingrene, når du tænker på staudebede, urtehave og dit eget lille grønne frimærke midt i den danske natur? Hos Danske BOLIGadvokater oplever man en stigende interesse for køb af sommer- og kolonihavehuse.

LÆS MERE HER

Pas på parcelhus plattenslagere

Boligpriserne er stigende og danskernes købelyst er stor. Mange vælger at bygge deres drømmehus. Desværre er byggesjusk en tilbagevendende udfordring, når der er travlt i byggebranchen.

LÆS MERE HER

Alliancer på boligmarkedet indhegner købere

Banker, realkreditinstitutter, ejendomsmæglere og forsikringsselskaber hænger sammen i en kæde af services og skjulte provisioner, som kan være umulig at bryde for køber.

LÆS MERE HER

Undgå hovedbrud og tomme lommer – Sådan tackler du den nye huseftersynsordning

1. oktober trådte den nye huseftersynsordning i kraft og boligkøberne får nu stukket en ny tilstandsrapport og elinstallationsrapport i hånden af ejendomsmægler. Kommende boligkøbere står i en anderledes situation med risiko for både hovedbrud og tomme lommer.

LÆS MERE HER

Forældrekøb sikrer studiebolig

Sommerferien er overstået og snart begynder rekordmange unge på en videregående uddannelse. Trods tiltag for at få flere studieboliger i de store byer samt politikernes opfordring til de unge om at søge bredt, så er kampen om studieboligerne stadig stor. For mange unge er redningen et forældrekøb.

LÆS MERE HER

Undgå online fælden, når du skal have det juridiske på plads

Flere steder på nettet er det muligt at få udarbejdet et juridisk dokument på få minutter. Det lyder næsten for godt til at være sandt og det er det som regel også. De mange autogenererede dokumenter, man kan få lavet online, er ofte en standard skabelon, som udfyldes med den viden, som kunden selv har tilgængelig. Der tages ikke højde for alt det, som kunden ikke ved og mange ender med at snyde sig selv. I sidste ende kan man ende med et juridisk dokument, der ikke kan bruges eller som kan fortolkes på en utilsigtet måde.

LÆS MERE HER

For meget frihjul i boligrådgivning

Det er blevet for nemt at kalde sig boligrådgiver, mener Danske BOLIGadvokater. Flere og flere online virksomheder får forbrugeren til at tro, at de køber boligrådgivning af en advokat, selvom der ikke er en eneste advokat ansat i virksomheden.

LÆS MERE HER

Boligmarkedet påvirkes direkte af klimarekorder med mere regn, vind, storm og oversvømmelse

Det varme vejr og de mange skybrud har medført, at boligkøberne i stigende grad tjekker risiko for oversvømmelse før de køber boligen, og det får betydning for prisen.

LÆS MERE HER

Ny huseftersynsordning forringer boligkøbernes forsikringsdækning

Huseftersynsordningen blev oprindeligt indført for at imødegå de mange sagsanlæg mellem købere og sælgere ved at give et tydeligt og retvisende billede af husets tilstand, som samtidig danner grundlaget for dækningsomfanget af ejerskifteforsikringen.

LÆS MERE HER

Danske boligejere må betale regningen for statens kaotiske søsætning af den digitale tinglysning – fra “lovværk” til “makværk”

Højesteret afsagde i dag kendelse i gruppesøgsmålet omkring den kuldsejlede lancering for mere end 10 år siden. Højesteret henviser til en 4 måneders indkøringsfase, som ikke fandtes, fordi systemet skulle fungere fra dag ét. Højesteret mener i øvrigt ikke, at Domsstolsstyrelsen kan være ansvarlig, fordi det var et meget vanskeligt it-projekt. Til sammenligning ville en privat virksomhed være ifaldet et overordentligt stort ansvar, såfremt den havde taget betaling for en ydelse, den ikke leverede og som samtidig gav kunderne økonomiske tab, uanset hvor vanskeligt et it-system den skulle lancere.

LÆS MERE HER

Flere sommerhuskøbere end nogensinde – er du klædt godt nok på?

Danskerne søger i stigende grad mod frisk luft og natur. Corona-virussen har lagt en dæmper på vores rejseaktiviteter og det har givet et boom i salget af sommer- og fritidshuse.

LÆS MERE HER

Nyt om navne – Niels Erlandsen

I forbindelse med udsættelsen af den årlige generalforsamling hos Danske BOLIGadvokater til efteråret, har bestyrelsen på bestyrelsesmøde den 27. april 2020 konstitueret sig med advokat Niels Erlandsen som ny formand for Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Tag højde for fremtiden, mens du kan

For mange kommer det som en overraskelse, at de nærmeste pårørende ikke kan disponere over fælles økonomi og bolig, hvis den ene part ikke længere er i stand til at handle. En fremtidsfuldmagt er værdifuld for unge som gamle, fordi det på forhånd er aftalt, hvem der kan træffe beslutning og om hvad der kan træffes beslutninger.

LÆS MERE HER

Fejlkøb koster boligkøberne dyrt

Flere boligkøbere ender med at fortryde hele eller dele af deres boligkøb. Er man ikke opmærksom, kan brug af fortrydelsesretten blive en dyr fornøjelse. Danske BOLIGadvokater oplever, at fortrydelsesret ved boligkøb er et af de mest søgte emner på nettet.

LÆS MERE HER

Ny boligaftale skal gribe ind overfor boligspekulanter

Folketinget besluttede i januar 2020 at indgå en ny boligaftale, som har til formål at udelukke boligspekulanter fra det danske lejeboligmarked ved at lave et indgreb mod kortsigtede investeringer i private lejeboliger.

LÆS MERE HER

International guide til boligkøb i Danmark

Danmark har stor glæde af globaliseringen, arbejdskraftens fri bevægelighed, internationalt forskningssamarbejde og uddannelse. Alligevel er boligmarkedet ikke gearet til at hjælpe de udenlandske boligsøgende nemt i hus. Danske BOLIGadvokater har skrevet en guide, som hjælper de mange forskere, studerende og specialister til et trygt og sikkert boligkøb.

LÆS MERE HER

Nytårstjek – er du og din bolig klar til det nye år?

Juleferien står for døren og det er ensbetydende med tid og ro til fordybelse. For nogen er det i ferietiden, at de får nye boligdrømme. For andre giver den ekstra tid og udsigten til et nyt år anledning til at få tjekket økonomi, forsikringsvilkår og andre vigtige forhold efter i sømmene. Med et 360 graders tjek kan man springe sikkert ind i det nye år.

LÆS MERE HER

40% af de unge boligkøbere går i mæglerfælden

En ny undersøgelse fra Danske BOLIGadvokater viser, at 40% af boligkøbere i aldersgruppen 18-34 år tror, at ejendomsmægler er deres rådgiver, når de skal købe bolig. Cirka hver femte tror, at købsaftalen er et standarddokument, som man trygt kan underskrive uden at læse ’det med småt’. En tendens, der gør især førstegangskøbere dårligt stillede.

LÆS MERE HER

Klimaet har fået stor indflydelse på boligmarkedet

Det varme vejr og de mange skybrud har medført, at boligkøberne i stigende grad tjekker risiko for oversvømmelse før de køber boligen, og det får betydning for prisen.

LÆS MERE HER

Undgå at falde i byggesjusk fælden

Danske BOLIGadvokater tilbyder gratis håndbog til boligejere der vil bygge eller renoverer. Mediernes dækning af historier om byggesjusk, håndværkere der ikke udfører opgaven ordentligt eller løber fra ansvaret, afslører et stort behov for viden om, hvordan private boligejere skal indgå aftaler om alt fra nybyggeri til renoveringsopgaver.

LÆS MERE HER

Lokalplaner og servitutter kan ødelægge dine boligdrømme

Når man lige har købt et nyt hus, er det kedeligt at opdage, at lokalplaner eller servitutter spænder ben for den ombygning, man har tænkt sig.

LÆS MERE HER

Dom om statens ansvar for IT-kaos ankes til Højesteret

400 boligejere og deltagere i gruppesøgsmålet om ansvaret for lanceringen af den digitale tinglysning anker Østre Landsrets frifindelse af Domsstolsstyrelsen.

LÆS MERE HER

Boligejere taber sag om IT-kaos

Østre Landsret frifandt i dag Domsstolsstyrelsen for ansvar i forbindelse med lanceringen af den digitale tinglysning. Boligejerne må derfor selv bære det økonomiske tab, de led ved Statens fejlbehæftede lancering af digital tinglysning for 10 år siden. Det er en dom, som vækker undren hos Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Påsken er højsæson for sommerhushandler

I denne påske er der 10.708 sommerhuse til salg i Danmark. Omkring halvdelen ligger langs den jyske vestkyst, mens der kun er 1150 sommerhuse til salg i Nordsjælland. Påsken er normalt den tid på året, hvor der sælges flest sommerhuse og forårssolen er med til at drive købelysten i vejret.

LÆS MERE HER

Efter 10 år træffes der langt om længe afgørelse i gruppesøgsmål om digital tinglysning

Da den digitale tinglysning blev lanceret for 10 år siden, kunne op mod 50.000 bolighandlende ikke tinglyse deres bolighandel – Østre Landsret afgør nu om staten og Domstolsstyrelsen kan pålægges ansvar

LÆS MERE HER

Få 360 graders boligrådgivning – så har du overblik over alle aspekter af din bolighandel og livssituation

Mange tager ekstra foranstaltninger, når de står overfor den måske største investering i deres liv – købet af drømmeboligen. En bolighandel handler dog ikke kun om fx prisforhandling, aftalevilkår, boligens tilstand og evt. ejerskifteforsikring.

LÆS MERE HER

Stor international interesse for det danske boligmarked

Højtuddannede fra hele verden vælger i stigende grad at tage springet og flytte til Danmark. Danske BOLIGadvokater oplever en tilsvarende stigende international interesse for det danske boligmarked og modsat mange danske førstegangskøbere er internationale tilflyttere ikke i tvivl om deres behov for boligrådgivning.

LÆS MERE HER

Pas på algoritmerne, når du skal sætte pris på din bolig

Internettets prisportaler rammer ofte langt forbi målet, når prisen på en bolig skal fastsættes. En prisdifference på 1 mio. kroner er slet ikke ualmindeligt og det har faktisk betydning for prisdannelsen i markedet.

LÆS MERE HER

Ejerskifteforsikringen dækker ikke ’forventelig skade’

Danske Boligadvokater oplever, at flere boligkøbere står alene med regningen, hvis der opstår dét, forsikringsselskaberne kalder en ’forventelig skade’.

LÆS MERE HER

Få styr på hvem der skal arve

Det er en god idé at tage stilling hvem der skal arve dig. Det gøres nemt med et testamente, som sikrer, at arven tilfalder dem, du ønsker.

LÆS MERE HER

Mange boligkøbere overser, at en bolighandel ændrer rigtig mange ting i familiens liv

Alle boligkøbere glæder sig til at flytte ind i den nye bolig, man er nærmest i en lykkerus og overser derfor alt det som først bliver synligt, hvis noget ikke går helt efter planen

LÆS MERE HER

Boligadvokaten kan forhandle husprisen ned

Danske BOLIGadvokater kan forhandle prisen gevaldigt på din kommende bolig, og tjekke om ejendomsmægleren tager sig vel rigeligt betalt for at sælge den gamle.

LÆS MERE HER

240 bolighandlende nægtes adgang til Gruppesøgsmål

30% af deltagerne i gruppesøgsmålet om den fejlslagne lancering af digital tinglysning kan ikke deltage i gruppesøgsmålet fordi Domsstolsstyrelsen udtaler, at den ikke har ressourcer til at finde dokumentation, som ligger ”gemt” i det digitale tinglysningssystem.

LÆS MERE HER

Er du klædt på til at købe sommerhus?

Forårsvejret er over os og nu fristes mange sommerhuskøbere til en hurtig handel, men går det for stærkt kan det koste dyrt i sidste ende. Undgå faldgruberne.

LÆS MERE HER

Unge boligkøbere i klemme

I kampen om boligkunderne ser Danske BOLIGadvokater stadig flere eksempler på unge boligkøbere, der kommer i klemme, fordi de tror at ejendomsmægleren også er deres rådgiver.

LÆS MERE HER

Få styr på følelserne når du køber sommerhus

Påsken er højsæson for fremvisninger af sommerhuse, men pas på, at ”følelserne ikke sætter fornuften ud af spil”, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Ny lov om ægtefællers økonomiske forhold

Reglerne for deling af den fælles formue ved skilsmisse er nu samlet i én lov (ægtefælleloven) og giver bl.a. ægtefæller nye muligheder for at aftale særeje

LÆS MERE HER

Danske BOLIGadvokater og informationsportalen DinGeo går til kamp mod Fake Facts

I dag søger vi på nettet - uanset næsten hvad vi skal - om vi skal købe, sælge eller blot er i tvivl om et mindre spørgsmål. Og informationerne er uendelige - hvilke skal man tro på og hvordan skal man navigere rundt i mængden af oplysninger?

LÆS MERE HER

Danske ejere af ejendomme i Italien overraskes af tinglysningsreglerne

I løbet af de seneste 15-20 år er køb af fast ejendom i udlandet, især i Italien og Frankrig, blevet mere almindelig. Pengeinstitutterne har fulgt med udviklingen og i dag tilbyder de fleste danske pengeinstitutter finansiering i form af pantelån.

LÆS MERE HER

Gældsfælden snapper mange danskere i hælene

Selvom det går godt i Danmark ender mange dansker alligevel i gæld til halsen. Quick lån, afbetaling, skatterestance og når det går galt regninger som hober sig op gør det vanskeligt at tilbagebetale gælden.

LÆS MERE HER

Du er i live, men ikke i stand til at varetage dine egne interesser, hvad så?

For mange kommer det som en overraskelse, at de nærmeste pårørende ikke kan disponere, hvis den ene part bliver ramt af uheld og går i koma eller udvikler demens. Du er stadig i live, men ikke i stand til at handle. Din ægtefælde kan ikke agere på dine vegne og kan f.eks. blive fastlåst i jeres fælles bolig, som ikke kan sælges uden begges underskrift. Dette problem skal fremtidsfuldmagter afhjælpe, men hvordan fungerer det egentlig.

LÆS MERE HER

Andelsboligkøbere presses til at betale penge under bordet

TV 2 har undersøgt omfanget af penge under bordet i forbindelse med køb af andelsboliger. Undersøgelsen viser, at mere end 70 % af de boligsøgende har mødt sælgere, der kræver penge under bordet.

LÆS MERE HER

Op mod 15% af køberne skal slås for det de har betalt for, når de køber projektbolig

Danske BOLIGadvokater vil øge forbrugerbeskyttelsen og udarbejde nye retningslinjer for køb af projektboliger - alt for mange brænder nallerne på projektsalg.

LÆS MERE HER

Kend dine rettigheder når du møder politiet

Du behøver hverken udtale dig eller oplyse personnummer, når du møder politiet. De fleste kender ikke deres rettigheder, fortæller forsvarsadvokat Søren Nielsen, Alliance Advokater.

LÆS MERE HER

Højtlønnede foretrækker advokatbistand ved boligkøb

Folk med høje indkomster vælger enten advokat eller boligadvokat, når boligen skal sælges, viser undersøgelse fra Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Selvsalg med boligadvokat

LÆS MERE HER

Skarp kritik af anbefalinger på andelsboligområdet

De 13 nye anbefalinger til erhvervsminister Brian Mikkelsen er en unødig opstramning, og vil gøre det både mere besværligt og dyrere for andelsboligforeningerne, mener Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Skarp kritik af anbefalinger på andelsboligområdet

De 13 nye anbefalinger til erhvervsminister Brian Mikkelsen er en unødig opstramning, og vil gøre det både mere besværligt og dyrere for andelsboligforeningerne, mener Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Boligmarkedet tager nye skatteregler med sindsro

Ingen ved præcis hvilke boliger, der får en højere skat, og derfor styrter folk ikke ud og køber bolig. Først når vi kender de nye ejendomsvurderinger i 2019 vil det påvirke priserne, vurderer Alliance Advokater.

LÆS MERE HER

Undgå at dit dankort spærres i forbindelse med din ægtefælles dødsfald

Økonomisk umyndiggørelse rammer alt for mange danskere, når ægtefællen dør.

LÆS MERE HER

Regeringen ønsker billigere lån til sommerhuse

Regeringen bestående af Venstre, Liberal Alliance og De Konservative har i sit regeringsgrundlag lagt op til at hæve belåningsgraden på sommerhuse og fritidsboliger fra 60 pct. til 75 pct.

LÆS MERE HER

Behold sommerhuset i familien â- giv en gave, et arveforskud eller et gældsbrev

LÆS MERE HER

Boligejere over 60 år bliver fanget i gældsfælde

Nærmer man sig 60 år kan det være sidste chance for at optage de billige flekslån. Danske BOLIGadvokater forventer, at de oversete regler vil lægge et stort økonomisk pres på mange seniorer og tvinge nogle til at sælge boligen.

LÆS MERE HER

Undgå andelsboligfælderne

Indflytningsklar eller måske var den billig? Andelsboligkøbere falder for drømmeboligen af forskellige årsager, men ikke alle undersøger fordele og ulemper ved at være andelsboligejer frem for boligejer. Niels Erlandsen, bestyrelsesmedlem i Danske BOLIGadvokater og specialist i andelsboliger giver her 5 gode råd, hvis du vil købe en andelsbolig.

LÆS MERE HER

Husk at give de helt store gaver før nytår og undgå Skat

LÆS MERE HER

Markedsføring via e-mail bliver snart lettere

Erhvervs- og vækstministeren fremsatte den 12. oktober 2016 lovforslag til en revideret og forenklet markedsføringslov. Loven vil blandt andet lempe reglerne for, hvornår og hvordan virksomheder må markedsføre deres produkter og ydelser via e-mail til forbrugere og andre virksomheder.

LÆS MERE HER

Redningsplan kræver, at boligejer skulle have forudset dato for forsikringsselskabs konkurs

"Jeg er glad for at have løst et akut problem", udtalte en handlekraftig erhvervsminister Brian Mikkelsen i til pressen, men for mange skadesramte boligejere ender det alligevel med økonomisk ruin. En enkelt dato efterlader nemlig de hårdest ramte kunder i det konkursramte Husejernes Forsikring på fallittens rand.

LÆS MERE HER

Har du råd til huset udenom ejerlejligheden?

Er du på udkig efter drømmelejligheden? Så pas på en af de mest oversete faldgrupper, når det gælder handel med ejerlejligheder: Husk at resten af bygningen følger med i købet. Alliance Advokater giver dig et par tips med på vejen.

LÆS MERE HER

Pas på venskabet, når du handler bolig med dine venner

Det er blevet populært at handle bolig med sit netværk. Ofte kan man spare tusindvis af kroner på ejendomsmæglersalær og markedsføring. Men handel mellem familie, venner og bekendte kan være et tveægget sværd, der skal svinges med omhu.

LÆS MERE HER

Når du køber hus i Frankrig, kan du få gratis bistand til dit køb

"Når du leder efter bolig i Frankrig, så indgå en "Mandat de recherche" og få en "købermægler" som ganske gratis kan hjælpe dig med købet. En "købermægler" har nemlig krav på at få del i det salær, som sælgerens mægler har aftalt med sælger. Men hvis du som køber har været i direkte kontakt med sælgers mægler, har sælgers mægler ikke pligt til at dele salæret med købermægleren, og så er køber forpligtet til at betale købermægleren et salær", lyder de gode råd fra Alliance Advokater

LÆS MERE HER

Tjek, om boligrådgiveren er sælger

Mange bruger efterårsferien på at søge bolig - måske i samråd med resten af familien og selvfølgelig banken. Men en alliance med en uafhængig rådgiver bør have førsteprioritet.

LÆS MERE HER

Omtænk konfliktløsning og hent mange penge hjem til virksomheden

Når virksomheder rammes af konflikter, tyer de typisk til retssager, voldgifter og forligsforhandlinger. Konflikterne afskrives derefter som tab. Konfliktløsning ved mediation kan derimod hente rigtig mange penge hjem til virksomhederne.

LÆS MERE HER

Ny tendens: Forældre sender deres børn til BOLIGadvokat

Hvordan beskytter man sine børn og svigerbørn imod bolighandlens dyre faldgruber? Man sætter et advokatforbehold i købsaftalen og sender dem til BOLIGadvokat. Danske BOLIGadvokater oplever stigende opbakning fra forældre til førstegangskøbere.

LÆS MERE HER

Gratis advokathjælp hitter hos boligbyggere

Danske BOLIGadvokaters gratis byggehåndbog er landet på et tørt sted. Bogen skal hjælpe private husbyggere sikkert igennem rollen som bygherre. På kun 3 måneder er den blevet populær hos både fagfolk og forbrugere.

LÆS MERE HER

Norsk forbrugerråd henter inspiration i Danmark

Forbrugerbeskyttelse vægter generelt højt i dansk lovgivning, også når det gælder bolighandel. I Norge står forbrugeren ikke nær så stærkt. Derfor har det norske Forbrukerrådet inviteret Danske BOLIGadvokater til Arendalsuka, den norske pendant til folkemødet på Bornholm. Her skal den "danske model" debatteres.

LÆS MERE HER

Mediation kan gøre din skilsmisse lettere

Skilsmisser er sjældent rare, og er der børn involveret, ender mange af sagerne i retten. Men der findes en mulighed for at gå en lettere og bedre vej: Mediation (konfliktmægling). Men kun 15 % af befolkningen kender metoden.

LÆS MERE HER

Sådan sikrer du dig mod ulovlig el, når du handler bolig

Ulovlige el-installationer kan give både sælger og køber søvnløse nætter. Vejen til sjælefred for begge parter går gennem en velformuleret ejerskifteforsikring og en tilhørende el-installationsrapport.

LÆS MERE HER

“Tinglysningskaos kunne være undgået ved almindelig omtanke og sund fornuft”

Så tydeligt siges det i den uvildige skønserklæring, som netop er kommet og som lægges til grund for Landsrettens behandling af tinglysningskatastrofen i 2009. Lanceringen skete efter en Big Bang strategi og var en ren gambling, der endte med at op mod 50.000 bolighandlende blev ofre for Domstolsstyrelsens højrisikoprojekt. Op imod en halv milliard kroner - så meget vurderer Danske BOLIGadvokater, at den stærkt fejlbehæftede lancering af digital tinglysning har kostet de berørte boligejere. Landsretten skal nu placere ansvaret.

LÆS MERE HER

Sådan gør du generationsskiftet lettere

Generationsskifte er ofte en både juridisk kompliceret og følelsesladet affære. Her får du 4 tips fra erhvervsadvokaten til, hvordan du sikrer den størst mulige værdibevarelse i virksomheden og det mest hensigtsmæssige forløb for alle parter.

LÆS MERE HER

Boligmarkedets alliancer gør livet surt for boligkøberne som lider under proforma-rådgivning

Boligkøbere ved generelt for lidt om alliancerne mellem de store aktører på boligmarkedet. Alliancerne forringer rådgivningen og kan koste køberne unødigt mange penge.

LÆS MERE HER

Frivillige vinder 50.000 kr. til natteravne, demens, idræt og engagement

Alliance Advokater har uddelt 11 priser i Hovedstads Regionen. Prisvinderne er både sportsudøvere, lokale initiativtagere og ildsjæle, der alle gør en stor indsats for deres forening.

LÆS MERE HER

16 års kamp for at beskytte boligkøberne

I snart 16 år har Danske BOLIGadvokater arbejdet for at sikre boligkøberne uafhængig rådgivning og en fair bolighandel. Her kan du møde en af foreningens passionerede powerkvinder, Tina Bach, til en snak om personlig drivkraft og arbejdet for at beskytte boligkøberne.

LÆS MERE HER

Ny håndbog skal føre husbyggere udenom faldgruberne

Nu er der hjælp til de mange danskere, der går med drømmen om at bygge eget hus. Danske BOLIGadvokater er klar med en ny håndbog, der skal hjælpe potentielle husbyggere med at undgå de mange fælder, når de kaster sig ud i rollen som private bygherrer.

LÆS MERE HER

Gode nyheder for danske arvinger: Højesteret stækker SKATs vinger i sager om dødsboer

Arvinger af fast ejendom står nu stærkere overfor SKAT. En ny kendelse fra Højesteret indskrænker SKATs beføjelser, når det gælder udgangspunktet for den skattemæssige vurdering.

LÆS MERE HER

Ny pris skal styrke det lokale foreningsliv

Til maj uddeler Alliance Advokater en ny kompetence- og samarbejdspris til det lokale foreningsliv i Region Hovedstaden. De 11 priser hylder viden, engagement og godt samarbejde. Jagten på kandidater er gået ind.

LÆS MERE HER

Boligkøbere stoler for meget på salgsopstillingen

Som boligkøber er det let at blive fristet af ejendomsmæglernes salgsopstillinger. Men salgsopstillingen er ofte en forskønnelse af virkeligheden og kan indeholde fejl, der kan koste køber tid, besvær og mange penge, hvis de ikke opdages i tide.

LÆS MERE HER

Alliance Advokater udskriver kompetence- og samarbejdspris

Jagten på kandidater til Alliance Advokaters prisuddeling er gået ind. Til maj uddeler Alliance Advokater flere end 50.000 kr. som påskønnelse til foreningslivet i hovedstadsregionen.

LÆS MERE HER

De unge tænker for kortsigtet når de køber bolig

Billige boliger, historisk lav rente og et væld af lånetyper får mange unge til at springe ud i livet som boligejer. Men ofte overser de både boligens begrænsninger og deres reelle behov på længere sigt. Fejlen ligger i høj grad hos rådgiverne, mener Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Skandalen ved indførsel af digital tinglysning skal vurderes af uvildig IT-ekspert

Nu er der endelig kommet gang i et syn og skøn i sagen om kompensation til de mange ofre for det tinglysningskaos, der opstod i september 2009 i forbindelse med overgangen til digital tinglysning.

LÆS MERE HER

Bolighed.dk nægter at slette prisen på din bolig

Boligportalen bolighed.dk, som drives af Nykredit og tre banker, afviser utilfredse boligejere, som ikke ønsker at få sat et prisskilt på deres bolig.

LÆS MERE HER

Boligportaler meldt til Forbrugerombudsmanden

Den nye boligportal Bolighandel tager boligejere som gidsler - sådan lyder anmeldelsen, som nu er sendt til Forbrugerombudsmanden. Portalen har sat priser på 1,2 millioner boliger uden at spørge om lov, og hvis værdiansættelsen er forkert, bliver ejeren tvunget til at gå i dialog med Bolighed ApS.

LÆS MERE HER

Boligejere tages som gidsler

LÆS MERE HER

Boligejere tages som gidsler

LÆS MERE HER

Bankernes boligportaler sætter markedskræfterne ud af spillet med misvisende priser uden godkendelse fra sælger

LÆS MERE HER

BRF krævede 700.000 kr. i renter af et lån, som boligkøber aldrig havde sagt ja tak til, ved en bolighandel, som aldrig blev gennemført

Efter seks års kamp med BRF slipper familie fra Ringsted nu ud af kreditforeningens greb. Østre Landsret har netop afgjort sagen til familiens fordel.

LÆS MERE HER

BRF krævede 700.000 kr. i renter af et lån, som boligkøber aldrig havde sagt ja tak til, ved en bolighandel, som aldrig blev gennemført

Efter seks års kamp med BRF slipper familie fra Ringsted nu ud af kreditforeningens greb. Østre Landsret har netop afgjort sagen til familiens fordel.

LÆS MERE HER

Er din bolig også ramt af MgO-skandalen?

Skandalen om de fugtsugende Magnesiumplader ruller indover landet. Tusindvis af boliger risikerer store skader eller nedrivning. Få eksperthjælp med det samme og handl hurtigt, før sagen forældes eller entreprenøren går konkurs, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Advokatforbehold er bolighandlens tryghedsgaranti

Et advokatforbehold giver tryghed for både boligkøbere- og sælgere. Når handlen er afsluttet, vil begge parter stå med en bolighandel, hvor risikoen for efterfølgende uenigheder er minimal.

LÆS MERE HER

Tikkende vandbombe under huset kan vælte økonomien

Det koster op til 400.000 kr. at renovere kloakken på grunden og sikre sin kælder. En ekstraregning som stadigt flere boligkøbere hænger på, fordi hverken de eller sælger undersøger, hvordan kloakken har det, og fordi forsikringen ikke dækker pr. automatisk.

LÆS MERE HER

iPad og lokalkendskab banker prisen på plads i bolighandlen

Med en Ipad i hænderne giver Danske BOLIGadvokater nu boligkøberne direkte adgang til og overblik over priser, kvadratmeter og boligstørrelser i det område, hvor drømmeboligen er fundet

LÆS MERE HER

Stop blåt kvælertag på andelsboligen

Andelsboligen er ungdommens foretrukne boligform og skabt til at dække det boligbehov, som findes mellem lejeboliger og ejerboliger. Hvis Venstres uigennemtænkte forslag om at ophæve maksimalprisen gennemføres, er det ensbetydende med, at andelsboligen ophører som boligform. Ophævelsen af maksimalprisen vil nemlig betyde, at det vil være umuligt at begrunde fastholdelsen af de øvrige særregler, som kendetegner andelsboligformen

LÆS MERE HER

Danske BOLIGadvokater støtter Børnecancerfonden

Jan Schøtt-Petersen i Team Rynkeby, der cykler hele vejen til Paris. Et velgørenhedsprojekt, der har til formål at støtte kampen mod børnekræft.

LÆS MERE HER

Kun uafhængig juridisk rådgivning kan sikre boligkøber

2015 kan blive boligkøbernes år. Eksperter forventer, at det bliver et travlt år for både boligkøbere og de uafhængige køberrådgivere.

LÆS MERE HER

Advokatforbehold er andelsboligkøbernes eneste værn mod økonomiske øretæver i andelsmarkedets turbohandler

LÆS MERE HER

Sælg boligen selv med hjælp fra BOLIGadvokat

Du kan nemt spare flere tusinde kroner, hvis du selv sælger dit hus i stedet for at lade ejendomsmægleren gøre det. Danske BOLIGadvokater hjælper boligsælgerne trygt igennem boligsalget.

LÆS MERE HER

Husk advokatforbeholdet når du køber bolig

Hvis du føler dig presset til at skrive under på en købsaftale, før du og din BOLIGadvokat har haft mulighed for at gennemgå den og de øvrige papirer grundigt, så sørg for at få indføjet et advokatforbehold i købsaftalen. Så kan du stadig nå at fortryde købet gratis.

LÆS MERE HER

Dårlige kloakker hindrer boligsalg

Netop nu har både boligkøbere og regeringen ekstra fokus på risikoen for vandskader. Boligsælgere kan med fordel tjekke boligens kloakforhold for at øge muligheden for salg, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Tjek om huset kan modstå en storm inden du køber

Flere storme med øget vindhastighed forårsager store skader på landets huse. Derfor opfordrer Danske BOLIGadvokater boligkøberne til at være ekstra opmærksomme og undersøge om huset er stormsikret, inden de skriver under på købsaftalen.

LÆS MERE HER

Gruppesøgsmål.nu ønsker syn og skøn i tinglysningssagen

En professionel IT-ekspert bør vurdere om den digitale tinglysning blev implementeret hensigtsmæssigt. Sådan lyder anmodningen fra Gruppesøgsmål.nu, der repræsenterer tinglysningsofrene i sagen mod Domsstolsstyrelsen.

LÆS MERE HER

Danske BOLIGadvokater sadler op til kamp mod børnekræft

Igen i år bidrog Danske BOLIGadvokater med 25.000 kroner til kampen mod børnecancer, og har på den måde været med til at slå endnu en rekord: Team Rynkeby fik nemlig indsamlet 20 millioner kroner i år, hvilket er knap 5 millioner mere, end i 2013.

LÆS MERE HER

Karakterræs afløst af boligjagt

Karakterræs bliver i disse dage afløst af jagten på den rette studiebolig. Studerende søger efter bolig før studiestart og flere og flere finder boligen via selvsalgsannoncer på nettet. Salæret til ejendomsmægler spares væk og mange køber i stedet juridisk boligrådgivning.

LÆS MERE HER

Undgå andelsboligfælderne

Indflytningsklar eller måske var den billig? Andelsboligkøbere falder for drømmeboligen af forskellige årsager, men ikke alle undersøger fordele og ulemper ved at være andelsboligejer frem for boligejer. Niels Erlandsen, bestyrelsesmedlem i Danske BOLIGadvokater og specialist i andelsboliger giver her 5 gode råd, hvis du vil købe en andelsbolig.

LÆS MERE HER

Populært at sælge andelsbolig uden mægler

Tager du gode fotos af din bolig og du lyst til at prøve rollen som boligsælger? Så er du måske blandt de andelsboligsælgere, der kan klare salget selv via bolighandel.dk. Her kan du oprette en salgsannonce og få professionel boligrådgivning.

LÆS MERE HER

Gruppesøgsmålet fordobler antallet af tilmeldte i sidste øjeblik

Sammenslutningen af bolighandlende og låntagere, der tabte penge ved indførelsen af den digitale tinglysning blev væsentlig større blot få dage før fristen for tilmelding udløb.

LÆS MERE HER

Mange boligejere kan miste retten til fri proces

Retten til gratis fri proces udløber snart for de mange tusind bolighandlende og låntagere, der tabte penge i forbindelse med opstartsproblemer med den digitale tinglysning i 2009.

LÆS MERE HER

Sommerhusejere kan med fordel sælge selv

Det nye store bolig-site BOLIGhandel.dk gør det lettere for boligsælgerne at spare salæret til ejendomsmægleren og sælge deres sommerhus selv uden at slække på den juridiske sikkerhed.

LÆS MERE HER

Danske BOLIGadvokater støtter Team Rynkeby

Danske BOLIGadvokater støtter Team Rynkeby, der cykler til Paris til fordel for børn med kræft.

LÆS MERE HER

Bolighandlende kræver erstatning for tinglysningskaos

Indførelsen af den digitale tinglysning ramte ikke kun de danske boligejere og boligkøbere på pengepungen. Det er også danskernes retsfølelse, der skal genoprettes, når gruppesøgsmålet anlægges mod staten.

LÆS MERE HER

Salgsopstillingens brutto-/nettopris er det rene blændværk

Formanden for Danske BOLIGadvokater Jan Schøtt-Petersen er meget kontant i sin kommentering af ejendomsmæglernes modstand mod Folketingets indsats for at beskytte boligkøberne.

LÆS MERE HER

Danske boligsælgere vil bryde mæglernes monopol

Det nye store bolig-site BOLIGhandel.dk gør det lettere for boligsælgerne at spare salæret til ejendomsmægleren og sælge deres bolig selv uden at slække på den juridiske sikkerhed.

LÆS MERE HER

Borgerne sagsøger staten for it-kaos

Med 1,5 års forsinkelse og budgetoverskridelser på 266 millioner kr. indførte Domsstolsstyrelsen i 2009 den digitale tinglysning. Nu mere end 4 år senere påbegyndes retssagen mod styrelsen. Tilmeldingsfristen udløber den 30. juni i år.

LÆS MERE HER

Discount-rådgivning er livsfarligt for boligkøbere

Boligkøberne spiller russisk roulette, når de vælger juridisk rådgiver til deres bolighandel. En undersøgelse fra tilbudsportalen Agera.dk viser, at der er stor prisforskel på boligadvokaters salær afhængig af speciale, landsdel og firma. Ifølge undersøgelsen varierer timepriserne fra 1.000 kr. til 2.500 kr.

LÆS MERE HER

Unge boligejere viser vejen til sikker handel

Købsaftalen er det vigtigste dokument i en bolighandel, og når først aftalen er underskrevet, fanger bordet. Men mange boligkøbere er egentlig ikke klar over, hvad de skriver under på. Derfor har Danske BOLIGadvokater lavet en film, hvor unge boligejere hjælper nye boligkøbere til en bedre bolighandel.

LÆS MERE HER

Pas på, når du vælger boligadvokat

Boligkøberne spiller russisk roulette, når de vælger juridisk rådgiver til deres bolighandel. En undersøgelse fra tilbudsportalen Agera.dk viser, at der er stor prisforskel på boligadvokaters salær afhængig af speciale, landsdel og firma. Ifølge undersøgelsen varierer timepriserne fra 1.000 kr. til 2.500 kr.

LÆS MERE HER

Film skal hjælpe førstegangskøbere til sikker bolighandel

Alt for mange førstegangskøbere har ikke tilstrækkelig viden omkring bolighandel til at undgå de mange fælder, som en bolighandel kan indeholde. Derfor har Danske BOLIGadvokater produceret fire film, der skal hjælpe boligkøberne til en sikker handel.

LÆS MERE HER

Staten fraskriver sig ansvaret for boligejernes problemer

Op imod en halv milliard kroner - så meget vurderer Danske BOLIGadvokater, at den stærkt fejlbehæftede lancering af digital tinglysning har kostet boligejerne. Nu har Østre Landsret endelig givet tilladelse til at åbne gruppesøgsmålet mod staten om digital tinglysning. - Men ikke alle, der har lidt tab, må være med. Derfor fører Danske BOLIGadvokater og foreningen Gruppesøgsmål.nu, der repræsenterer boligejerne, nu sagen videre til Højesteret.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Ny kampagne skal hjælpe førstegangskøbere til en tryg bolighandel

Danskere, der køber bolig første gang, risikerer at købe katten i sækken, fordi de spørger de forkerte til råds. Det vil Danske BOLIGadvokater gøre noget ved. Fra 1. oktober kan landets biografgængere derfor møde lokale BOLIGadvokater på filmlærredet.

LÆS MERE HER

Tilliden til den offentlige ejendomsvurdering er stendød

"Det er en grundlæggende forudsætning for tillid til vurderingen, at den enkelte boligejer kan se, at der betales det samme i skat som naboen, der bor i en tilsvarende ejendom," siger Danske BOLIGadvokater i kølvandet på den altomfattende kritik af SKATs håndtering af ejendomsvurderingerne.

LÆS MERE HER

Gør det ordentligt eller drop ejendomsvurderingen

Danske BOLIGadvokater er meget kontante i deres reaktion på de første udmeldinger om Rigsrevisionens undersøgelse af den offentlige ejendomsvurdering.

LÆS MERE HER

Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.

LÆS MERE HER

Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.

LÆS MERE HER

Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.

LÆS MERE HER

Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.

LÆS MERE HER

Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.

LÆS MERE HER

Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.

LÆS MERE HER

Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.

LÆS MERE HER

Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.

LÆS MERE HER

Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.

LÆS MERE HER

Få en fair bolighandel

BOLIGadvokaten er købers rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers! Sådan bør du tænke, når du overvejer at købe ny bolig. Det kan spare dig for flere hundrede tusinde kroner.

LÆS MERE HER

Vil du have en billig studiebolig? Så køb stort!

Kampen om studieboliger frister mange til at købe små lejligheder. Men småt er ofte hverken billigst eller bedst. Køb større fra starten, så der er plads til kæreste og børn, og husk at få et advokatforbehold i købsaftalen. Sådan lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Er din studiebolig gearet til fremtiden?

Kampen om studieboliger frister mange til at købe små lejligheder. Men småt er ofte hverken billigst eller bedst. Køb større fra starten, så der er plads til kæreste og børn, og husk at få et advokatforbehold i købsaftalen. Sådan lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Blind tillid til byggefirmaer koster nybyggere dyrt

Drømmen om et nybygget hus kan hurtigt blive et økonomisk og følelsesmæssigt mareridt, hvis ikke de juridiske og praktiske aftaler er på plads fra starten. Brug uafhængige rådgivere tidligt i forløbet - det betaler sig, er rådet fra Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Andelsbolighajen nærmer sig udryddelse

Det skal være lettere og mere trygt at handle andelsboliger. Derfor er jagten nu gået ind på andelsbolighajerne. Våbnet er et nyt lovforslag fra boligminister Carsten Hansen, der skal forhindre spekulation i andelsværdien i forbindelse med stiftelser af andelsboligforeninger. Danske BOLIGadvokater er glade for tiltaget, og ser det som et skridt i den rigtige retning for andelsboligmarkedet.

LÆS MERE HER

Jubel over karensperiode på andelsboligmarkedet

Gennemskuelighed på andelsboligmarkedet er kernen i et nyt lovforslag fra boligminister Carsten Hansen. Danske BOLIGadvokater er glade for tiltaget, men påpeger, at fuld indsigt i dokumenter ikke er det samme som fuld forståelse af dem.

LÆS MERE HER

Jubel over karensperiode på andelsboligmarkedet

Gennemskuelighed på andelsboligmarkedet er kernen i et nyt lovforslag fra boligminister Carsten Hansen. Danske BOLIGadvokater er glade for tiltaget, men påpeger, at fuld indsigt i dokumenter ikke er det samme som fuld forståelse af dem.

LÆS MERE HER

Jubel over karensperiode på andelsboligmarkedet

Gennemskuelighed på andelsboligmarkedet er kernen i et nyt lovforslag fra boligminister Carsten Hansen. Danske BOLIGadvokater er glade for tiltaget, men påpeger, at fuld indsigt i dokumenter ikke er det samme som fuld forståelse af dem.

LÆS MERE HER

Flere dropper ejendomsmægleren

Mange boligsælgere orker ikke at vente på, at ejendomsmægleren får solgt deres bolig. I stedet tager de sagen i egen hånd og sparer 50- 100.000 kr.

LÆS MERE HER

Flere dropper ejendomsmægleren

Mange boligsælgere orker ikke at vente på, at ejendomsmægleren får solgt deres bolig. I stedet tager de sagen i egen hånd og sparer 50- 100.000 kr.

LÆS MERE HER

Flere får nej til lån efter ekspropriation

Husejere, der tvinges ud af deres bolig på grund af ekspropriation, får et "nej!" i banken om at låne til en ny bolig. "Lad staten og kommunerne kautionere for de nye lån," lyder opfordringen fra Danske Boligadvokater.

LÆS MERE HER

Flere får nej til lån efter ekspropriation

Husejere, der tvinges ud af deres bolig på grund af ekspropriation, får et "nej!" i banken om at låne til en ny bolig. "Lad staten og kommunerne kautionere for de nye lån," lyder opfordringen fra Danske Boligadvokater.

LÆS MERE HER

Kammeradvokaten holder skadelidte på pinebænken

Tre års ventetid og stadig ingen afklaring. Flere tusinde boligejere, som tabte penge, da den digitale tinglysning kiksede i sensommeren 2009, holdes stadigvæk på pinebænken.

LÆS MERE HER

Kreativ prisfastsættelse af andelsboligforeninger skal stoppes omgående

Danske BOLIGadvokater glæder sig over boligminister Carsten Hansens udtalelser om, at regeringen allerede i løbet af efteråret vil se nærmere på et forbud mod udstedelse af valuarvurderinger inden for den første tid af en andelsboligforenings levetid.

LÆS MERE HER

Kammeradvokaten trækker gruppesøgsmål i langdrag

Nye forsøg på at forhindre et gruppesøgsmål forlænger pinen for de mange boligejere, som kom økonomisk i klemme i forbindelse med de omfattende forsinkelser under implementeringen af digital tinglysning

LÆS MERE HER

Nu begynder kampen om studieboligerne

"Tillykke med din nye studieplads!" ... Lige så snart brevet med den opløftende besked dumper ned i postkassen hos de heldige ansøgere, går kampen om at få tag over hovedet i gang. Der er masser af andelsboliger til salg, men det gælder om at se sig godt for, advarer Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Danske BOLIGadvokater hilser realkreditforsikring velkommen

Nu er det blevet muligt for boligejere at købe en forsikring, der betaler boligejernes realkreditydelser i tilfælde af fyring. Det er et skridt i den rigtige retning, mener Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Danske BOLIGadvokater vil hjælpe studerende til at undgå gældsfælder

"Et klassisk eksempel er, at de unge ikke tager højde for udgifterne i forbindelse med et boligsalg. Typisk bor de unge kun i deres studiebolig i 4 år, hvorefter de sælger den igen. Men de ved ikke, at det ofte koster over 80.000 kr. at sælge en bolig igen, og de ekstra 20.000 kr. om året skal lægges oven i de beregnede udgifter til boligen", forklarer Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Små og billige ejerlejligheder lokker de studerende

Studerende kan i øjeblikket købe en ejerlejlighed og betale ydelser, der er mindre end lejen for et kollegieværelse. Men det kræver en god økonomi og kan være en dårlig investering, når lejligheden skal sælges.

LÆS MERE HER

Mange faldgruber ved forældrekøb

Ejendomsmæglere inviterer i øjeblikket forældre til nybagte studenter indenfor. Meningen er at fortælle om alle fordelene ved forældrekøb; men at købe ejerlejlighed har mange faldgruber, advarer Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Danske BOLIGadvokater går på Skype

Som de første i branchen har Danske BOLIGadvokater udviklet en mobilportal, der gør det lettere for de bolighandlende at få advokatbistand.

LÆS MERE HER

Boligdrømmene ender i kloakken

Mange boligkøbere opdager for sent, at deres nye bolig ikke er sikret tilstrækkeligt mod kraftige regnskyl og skybrud. Tjek forholdene inden du køber, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.

LÆS MERE HER

Bolighandel i en håndevending

Danske BOLIGadvokater har som de første i branchen udviklet en mobilportal til bolighandlende, der blandt andet giver mulighed for at holde online videomøder med BOLIGadvokaten.

LÆS MERE HER

Østre Landsret erklærer sig inhabil

Østre Landsret har i en netop afsagt kendelse meddelt, at domstolen er inhabil og ikke kan dømme i gruppesøgsmålet vedr. digital tinglysning. Gruppesøgsmålet er anlagt af foreningen Gruppesøgsmål.nu, som er stiftet af Danske BOLIGadvokater på vegne af de tusindvis af husejere, som har lidt tab i forbindelse med den fejlslagne lancering af det nye tinglysningssystem.

LÆS MERE HER

Bankgaranti frem for rede penge

Udviklingen på boligmarkedet går i en så uheldig retning, at Danske BOLIGadvokater opfordrer til en bedre sikring af de bolighandlendes penge. Stil en bankgaranti i stedet for at lægge pengene hos ejendomsmægleren.

LÆS MERE HER

Privat boligudlejning er som et spil russisk roulette

Antallet af private boligudlejere er stødt stigende pga. det fastfrosne boligmarked. Ganske almindelige boligejere vælger at udleje deres bolig i håb om, at fremtiden vil bringe mere gunstige forhold for salg. Men alt for mange danskere kommer i karambolage med lejeloven.

LÆS MERE HER

Boligpriserne falder, men bankerne sidder på kassen

Boligpriserne falder og antallet af boliger til salg har nået nye rekorder. Alligevel er det ikke blevet nemmere for danskerne at anskaffe sig en bolig. Vilkårene for at låne penge i banken er nemlig strammet betydeligt.

LÆS MERE HER

Dårlige kloakker hindrer boligsalg

Netop nu har både boligkøbere og regeringen ekstra fokus på risikoen for vandskader. Boligsælgere kan med fordel tjekke boligens kloakforhold for at øge muligheden for salg.

LÆS MERE HER

Unge uerfarne førstegangskøbere køber katten i sækken

Alt for mange unge førstegangskøbere har ikke ordentligt kendskab til boligmarkedet og begår fejl, der kan få store økonomiske konsekvenser. Førstegangskøberne har ikke tilstrækkelig viden omkring bolighandel til at undgå de mange fælder. Derfor lancerer Danske BOLIGadvokater en kampagne målrettet førstegangskøberne, som skal hjælpe de unge til at undgå unødvendige problemer og ekstraomkostninger.

LÆS MERE HER

Udnyt regeringens boligpakke med skatterabat – men tænk jer om

"Regeringens plan om at sætte skub i boligmarkedet er en rigtig god ide. Og med oppositionens opbakning ser det ud til, at forslaget realiseres til gavn for både boligmarkedet, samfundet og beskæftigelsen. Nu mangler vi bare en udmelding, der skaber ro omkring boligbeskatningen på længere sigt.

LÆS MERE HER

Staten stævnes

I dag indgiver foreningen Gruppesøgsmål.nu stævning i sagen om den mislykkede implementering af digital tinglysning

LÆS MERE HER

Fortravlede singler køber hovedkulds egen bolig

Jan Schøtt-Petersen, Danske BOLIGadvokater ser en tendens til, at singlernes livssituation får dem til at gå for meget på kompromis. De køber i blinde og uden at tænke sig om, fordi det skal gå stærkt. På længere sigt kan boligen derfor vise sig at være en dyr fornøjelse

LÆS MERE HER

Unge går direkte i boliglånsfælden

"Ser man på væksten af dårlige betalere i RKI-registret og den seneste undersøgelse fra Ungdommens AnalyseEnhed, står det skræmmende klart, at det er oftest er de unge og uerfarne, der går direkte i boliglånsfælden," siger Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater

LÆS MERE HER

Danske BOLIGadvokater på vej med hjælp til de unge boligkøbere

Ny rapport fra Penge- og Pensionspanelet viser, at gældsatte danskere efterlyser hjælp til at komme ud af deres økonomiske uføre og få økonomien på fode igen. De unge udgør en særlig gruppe, som har behov for hjælp og rådgivning for at undgå at gå i gældsfælden.

LÆS MERE HER

OM IGEN, lyder det til dele af nyt lovforslag om huseftersyn

Så markant lyder udmeldingen fra Danske BOLIGadvokater, der ellers selv har siddet med i udvalgsarbejdet

LÆS MERE HER

Fri proces til tinglysningsofrene

Boligejere er på vej med sagsanlæg mod staten.

LÆS MERE HER

Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater, fylder 50 år den 25. februar.

Siden han for knapt et år siden overtog formandsstolen har det været nok at gøre med sagen om boligejere, der kom i klemme i Tinglysningsretten. Der er nu gjort klar til et gruppesøgsmål mod staten, som har et erstatningsansvar, fordi et udueligt it-system blev sat i drift.

LÆS MERE HER

Fremtiden byder på risikable boligkøb på nettet.

Inden længe vil det være muligt at underskrive købsaftalen på nettet, og det er en særdeles risikabel løsning, advarer Danske Boligadvokater.

LÆS MERE HER

Mange ejendomsmæglere fifler med advokatforbeholdet

Det er en forringelse af forbrugersikkerheden, når ejendomsmæglere begrænser advokatforbeholdet og skriver ind i købsaftalen, at pris og overtagelsesdato ikke kan forhandles. Det bør boligkøbere aldrig acceptere.

LÆS MERE HER

Sneen blænder boligkøbere

I julen er vi mere tilbøjelige til at romantisere alt omkring os, også når det gælder boligkøb. 5 gode råd fra Danske BOLIGadvokater om julehandel på boligmarkedet.

LÆS MERE HER

Bygningssagkyndige bør være “husets mand” frem for sælgers mand

Boligkøberne vurderer, at tilstandsrapporten er et af de 3 vigtigste dokumenter i en bolighandel. Det viser en ny analyse, som analyseinstituttet Zapera har udført for Danske BOLIGadvokater. Alligevel er mange ved at miste tilliden til tilstandsrapporten og søger i stigende grad egen byggeteknisk rådgivning.

LÆS MERE HER

Staten på vej på anklagebænken

Danske BOLIGdvokater har engageret en af Danmarks førende advokater i erstatningsret til at føre sagen mod staten på vegne af de mange tusinde tinglysningsofre

LÆS MERE HER

Danske BOLIGadvokater åbner for forhåndstilmelding til gruppesøgsmål mod staten

På Danske BOLIGadvokaters hjemmeside kan boligkøbere og boligsælgere, der har lidt tab i forbindelse med indførelsen af den digitale tinglysning 8. september sidste år, forhåndstilmelde sig til det gruppesøgsmål, som Danske BOLIGadvokater er ved at forberede

LÆS MERE HER

Gruppesøgsmål bedste løsning for de bolighandlende

"Den bedste og hurtigste måde at håndtere erstatningsspørgsmålet for de mange boligkøbere og sælgere er gennem et gruppesøgsmål", lød Danske BOLIGadvokater vurdering på morgenmødet. Justitsministeren udelukkede ikke muligheden af et gruppesøgsmål.

LÆS MERE HER

Danske retshjælpsforsikringer yder ikke tilstrækkelig sikkerhed for en fair retshjælp

Efter en række konkrete sager, hvor boligkøbernes ejerskifteforsikring afviser at dække skader på den nye bolig, og hvor forsikringsselskabet samtidig afviser at lade retshjælpsforsikringen træde i kraft i en sag mod forsikringsselskabet, anbefaler Danske BOLIGadvokater ændringer på området.

LÆS MERE HER

Ejendomsmæglerne sidder på pengen

Som boligkøber skal man vare sig for ejendomsmæglere, der vil tage sig af berigtigelsen/skødet på vegne såvel køber som sælger. Det betyder nemlig, at sælgers mand - ejendomsmægleren - kan bestemme, hvornår handlen er endelig og frigive købers penge til sælger. Men det er som at sætte ræven til at vogte gæs!

LÆS MERE HER

Tilstandsrapport eller skadesrapport

Danske Boligadvokater bakker op om en udvidelse af huseftersynsordningen, som nu sendes i høring - men det er misvisende at tale om en tilstandsrapport, når det i virkeligheden handler om en rapport over skader ved huset, siger Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske Boligadvokater.

LÆS MERE HER

Hede boligdrømme kan ende som kolde afvaskninger

Erfaringer viser, at vi bruger ferietiden til at lægge planer - også for vores fremtidige bolig. Forelskelse i sommerboligerne er stærkt påvirket af sommerferiens glade tanker og oplevelser - men hede boligdrømme kan ende som kolde afvaskninger.

LÆS MERE HER

Ejendomsmæglerne er godt på vej til at boykotte boligsælgerne

​Det er lidt af et paradoks, at ejendomsmæglerne forsøger at boykotte boliga.dk - mæglernes fornemste opgave er, at sælge boliger hurtigst muligt, til glæde for både sælger, køber og mæglernes egen forretning, lyder det fra Danske BOLIGadvokaters formand

LÆS MERE HER

Boligkøbere køber kvadratmetre, der ikke eksisterer, fordi BBR-meddelelsen ikke er til at stole på.

LÆS MERE HER

Danske BOLIGadvokater har på et bestyrelsesmøde i weekenden besluttet at tage næste skridt på vejen mod et gruppesøgsmål mod staten.

LÆS MERE HER

Danske BOLIGadvokater tager endnu et skridt på vejen mod et gruppesøgsmål mod staten

LÆS MERE HER

Ny formand for Danske BOLIGadvokater

LÆS MERE HER

Boligkøbernes frontkæmper takker af efter 10 år

LÆS MERE HER

Boligannoncering på internettet kan gøres gratis

LÆS MERE HER

En vandbombe under huset

LÆS MERE HER

En vandbombe under huset

LÆS MERE HER

KONTAKT

Alliance Advokater Helsingør
Søndre Strandvej 40
3000 Helsingør
CVR. 1902 0886

(+45) 4921 9700
mail@alliance3000.dk

Alliance Advokater Helsingør - når viden og engagement er vigtigt