De unge tænker for kortsigtet når de køber bolig

 

Billige boliger, historisk lav rente og et væld af lånetyper får mange unge til at springe ud i livet som boligejer. Men ofte overser de både boligens begrænsninger og deres reelle behov på længere sigt. Fejlen ligger i høj grad hos rådgiverne, mener Danske BOLIGadvokater.

Drømmen er velkendt: Køb et billigt hus eller en billig lejlighed og sæt den i stand. Så er uafhængigheden af forældrene sikret, og boligen kan hurtigt sælges med fortjeneste, når det er nødvendigt! Virkeligheden rammer ofte de unge hårdt.

3-4 år er ikke langsigtet
”Der er for meget ’Liebhaverne’ og for lidt ’Luksusfælden’ i de unges bevidsthed! De lader sig let forblænde af boligens indretning, beliggenheden, mulighederne osv., og så glemmer de at tage en timeout og gennemtænke deres behov på længere sigt – og længere sigt er ikke bare 3-4 år. Det er 10 år eller mere”, udtaler Peter Boe Christensen, næstformand for Danske BOLIGadvokater og advokat i Esbjerg.

Ifølge Peter Boe Christensen får den kortsigtede tænkning de unge til at købe mindre boliger, som måske dækker deres behov her og nu, men ofte er for små, hvis der f.eks. kommer børn til.

Kan drømmen realiseres?
Et andet problem er, at boligerne indimellem ikke tillader den istandsættelse eller tilbygning, som de unge forestillede sig inden købet. Det kan f.eks. ske, hvis byggeretten er fuldt udnyttet eller en servitut fastslår, at der ikke må bygges i højden.

”De unge har som regel ikke en chance for at tjekke, om den istandsættelse af boligen, de drømmer om, reelt kan lade sig gøre. Det er ikke fordi, oplysningerne holdes hemmelige. Men de kan være svære at gennemskue og ofte har de unge ingen rådgiver, der påpeger faldgruberne inden købet”, udtaler Danske BOLIGadvokaters næstformand.

De unge rådgives forkert
Livsstilsprogrammer som Liebhaverne og Hammerslag har, ifølge Peter Boe Christensen, været med til at glorificere ejendomsmæglerne. Derfor glemmer mange unge, at ejendomsmægleren er sælgers mand og derfor ikke kan yde uafhængig rådgivning til dem som købere.

De glemmer samtidig, at bankrådgiveren også er sælger og tjener penge på, at de f.eks. stifter gæld.

”Uafhængig ekspertrådgivning, f.eks. fra en BOLIGadvokat, er alfa og omega, når man handler bolig. Ellers har de unge ikke en chance for at opdage alle faldgruberne”, pointerer Peter Boe Christensen.

Læs mere om sikker bolighandel på www.danskeboligadvokater.dk

For yderligere information, kontakt:

Næstformand Danske BOLIGadvokater, advokat Peter Boe Christensen, Advokatfirmaet Thuesen Bødker & Jæger, tel. 7912 5455

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel. Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 150 medlemmer fordelt over hele landet. Danske BOLIGadvokater kæmper for at du kan få 100% uafhængig rådgivning. Du kan læse mere på www.danskeboligadvokater.dk, og www.facebook.com/danskeboligadvokater og www.youtube.com/danskeboligadvokater.

Del/tip en ven:

TILBAGE

KONTAKT

Alliance Advokater Helsingør
Søndre Strandvej 40
3000 Helsingør
CVR. 1902 0886

(+45) 4921 9700
mail@alliance3000.dk

DOWNLOAD BILLEDE

Klik på billedet for at downloade