Dårlige kloakker hindrer boligsalg

 

Netop nu har både boligkøbere og regeringen ekstra fokus på risikoen for vandskader. Boligsælgere kan med fordel tjekke boligens kloakforhold for at øge muligheden for salg, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.

 

Mange husejere opdager først, at der er noget galt, når skaden er sket, og det kan blive en dyr fornøjelse. Ifølge Bolius kan det koste op til 250.000 kr. at sikre sig mod oversvømmelse i kælderen, og det er noget køberne er opmærksomme på.

 

Siden sommerens voldsomme skybrud over Danmark oplever vi, at boligkøbere i langt højere grad end tidligere har fokus på risikoen for oversvømmelse og vandskader. Derfor råder vi også boligsælgerne til at være særligt opmærksomme på eventuelle fejlkonstruktioner og skader på kloak og afløb ,” fortæller Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater.

 

Og det er ikke bare boligkøberne, der er bekymrede. Skybrud, storme og oversvømmelser har udløst en landsdækkende indsats mod vandet. Og stort set alle kommuner har færdiggjort såkaldte klimatilpasningsplaner, og nu venter milliardinvesteringer.

 

Ejers eget ansvar
Men kommunen har kun ansvar for den del af kloakstikledningen, der går fra hovedkloakken og frem til ejendommens skel. Hvis vandet i kælderen skyldes for små kloakledninger på ejendommens grund, så er det almindeligvis boligejerens eget ansvar. Derfor er det vigtigt, at boligejerne får klarhed over egne kloakforhold.

 

Danske BOLIGadvokater anbefaler desuden, at boligejere tegner en udvidet husforsikring, der dækker eventuelle skader fra kloakken helt eller delvist. Og at boligkøbere tegner en udvidet ejerskifteforsikring, der dækker eventuelle lovliggørelse af stik- og kloakledninger.

Formand for Danske BOLIGadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen. Mobil: 3060 3311

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel. Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 150 medlemmer fordelt over hele landet. Du kan læse mere på www.danskeboligadvokater.dk, og www.facebook.com/danskeboligadvokater og www.youtube.com/danskeboligadvokater.

Del/tip en ven:

TILBAGE

KONTAKT

Alliance Advokater Helsingør
Søndre Strandvej 40
3000 Helsingør
CVR. 1902 0886

(+45) 4921 9700
mail@alliance3000.dk

DOWNLOAD BILLEDE

Klik på billedet for at downloade