Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater, fylder 50 år den 25. februar.

 

Siden han for knapt et år siden overtog formandsstolen har det været nok at gøre med sagen om boligejere, der kom i klemme i Tinglysningsretten. Der er nu gjort klar til et gruppesøgsmål mod staten, som har et erstatningsansvar, fordi et udueligt it-system blev sat i drift.

Flere andre sager fylder i kalenderen. Den netop reviderede huseftersynsordning er for uambitiøs, tilstandsrapporterne er fulde af fejl, og mæglernes fiflen med advokatforbehold for at nævne de mest aktuelle.

Jan Schøtt-Petersen taler forbrugerne sag, og går ikke af vejen for at fortælle, at rådgivning hos mægleren og i banken er kammufleret salg. Han har medvirket til, at boligkøberne i dag har fået større fokus på rådgivning.

Mange husker ham fra radioprogrammerne “Radioadvokaterne” og “P4 Panelet” i Danmarks Radio, hvor han med sikker stemmeføring og yderst korrekt sprog gav gode råd om bolighandel og familieret. Han kender alle faldgrubberne, når et boligskifte skal gennemføres, uanset om man står som lejer, sælger eller køber.

Efter bestalling som advokat i 1987, blot 26 år gammel, gik karrierevejen for en kortere periode via adv. Preben Bøghof og siden Koch-Nielsen og Grønborg. I 1994 blev retsmøder skiftet ud med et job som mæglerfaglig chef i Nykredit, så medarbejderne ikke kom galt af sted i juraen.

Både før og sideløbende med egen advokatpraksis i Helsingør, i dag Ret&Råd, som blev startet i 1996, har han været særdeles aktiv i det faglige arbejde, hertil hører mangeårigt medlem af Advokatrådet, som udvalgsformand samt som bestyrelsesmedlem i flere af branchens specialforeninger. Han var med til at etablere Danske BOLIGadvokater i 2000, og har siddet i bestyrelsen som menigt medlem i foreningens første 5 år.

Fritiden tilbringer han gerne sammen med sin familie, hustruen Henriette Andersen og deres to piger på 11 og 14 år. Familiens skiferie står fast, mens den ugentlige squach-aftale indimellem ryger på grund af andre gøremål.

CV

Advokat Jan Schøtt-Petersen, født 25.2.1961

1996 Indehaver af Ret&Råd i Helsingør

1994 Mæglerfaglig chef i Nykredit

1992 Møderet for Højesteret

1988 Ansat hos Koch-Nielsen og Grønborg

1987 Ansat advokat hos adv. Preben Bøghof

1987 Bestalling som advokat

1984 Cand. Jur. fra Københavns Universitet

Fagligt arbejde:

Formand for Danske BOLIGadvokater 2010-

Bestyrelsesmedlem i Danske BOLIGadvokater 2000-2005

Medlem af Advokatrådet 1999-2005

Formand for Advokatrådets Miljø- og Ejendomsudvalg 1999-2003

Formand for Advokatrådets Privatretsudvalg 2003-2005

Bestyrelsesmedlem i Danske FAMILIEadvokater 2004-2005

Formand for Danske BOLIGadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen. mobil: 3060 3311

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Det betyder bl.a., at en Dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel og er forpligtet til at anvende foreningens koncepter for henholdsvis køber- og sælgerrådgivning. Certifikatet betyder også, at der stilles krav til medlemmerne om løbende efteruddannelse og kursusdeltagelse, og alle medlemmer er forpligtet til at modtage besøg af en auditor, som skal kontrollere, at medlemmerne lever op til deres forpligtelser. Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag omkring 220 medlemmer fordelt over hele landet.

 
Del/tip en ven:

TILBAGE

KONTAKT

Alliance Advokater Helsingør
Søndre Strandvej 40
3000 Helsingør
CVR. 1902 0886

(+45) 4921 9700
mail@alliance3000.dk

DOWNLOAD BILLEDE

Klik på billedet for at downloade