Vil du have en billig studiebolig? Så køb stort!

 

Kampen om studieboliger frister mange til at købe små lejligheder. Men småt er ofte hverken billigst eller bedst. Køb større fra starten, så der er plads til kæreste og børn, og husk at få et advokatforbehold i købsaftalen. Sådan lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.

I slutningen af juli måned får tusindvis af unge svar på, om de er kommet ind på drømmestudiet. Ifølge Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse ser antallet af ansøgninger til videregående uddannelser ud til at blive det højeste nogensinde.

Det betyder kamp om studieboliger. Med lange ventelister på studiebyernes kollegier, kan det være fristende at købe en lille lejlighed i stedet.

Fremtidssikring er billigst i længden

Formand for Danske BOLIGadvokater, Jan Schøtt-Petersen, opfordrer imidlertid de unge til at tænke længere frem i tiden, når de køber bolig:

“Som boligmarkedet ser ud i øjeblikket, kan man ikke forvente, at prisen på ens bolig stiger markant i løbet af de 3-5 år, en uddannelse typisk tager. Samtidig er det dyrt at sælge sin lejlighed. Alene salær og omkostninger til en ejendomsmægler kan hurtigt løbe op i 70.000 kr.”, fortæller han, og fortsætter:”Vil man spare penge på længere sigt, er det derfor en god idé at købe større fra starten, så der både er plads til kæreste og børn.”

Bolighandel er ikke som at shoppe

Det er imidlertid ikke kun størrelsen af lejligheden, men også retningslinjer for fortrydelse, fejl og mangler m.m., de unge skal være opmærksomme på, når de køber lejlighed.

“Mange unge tror, at det at købe en lejlighed sker på samme vilkår som køb af en bil eller et dyrt HIFI-anlæg. Men sådan er det ikke. Man kan ikke fortryde på samme måde som med varer købt i en butik eller på nettet. Mange fejl, mangler og ulovligheder – eksempelvis vedr. el- og VVS – kan derfor være svære at holde sælger ansvarlig for, hvis man ikke har forholdt sig til det i tide og evt. har fået indføjet de nødvendige forbehold i købsaftalen.
Når først købsaftalen er underskrevet, koster det 1 % af købssummen at fortryde. Og man køber dét, der er beskrevet i købsaftalen, medmindre man har fået indført et advokatforbehold i købsaftalen. Det giver nemlig BOLIGadvokaten mulighed for at sikre, at alt er i orden, før man hænger på købet”, forklarer Jan Schøtt-Petersen.


Formand for Danske BOLIGadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen. mobil: 3060 3311

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel. Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag omkring 200 medlemmer fordelt over hele landet.

Del/tip en ven:

TILBAGE

KONTAKT

Alliance Advokater Helsingør
Søndre Strandvej 40
3000 Helsingør
CVR. 1902 0886

(+45) 4921 9700
mail@alliance3000.dk

DOWNLOAD BILLEDE

Klik på billedet for at downloade