Unge boligejere viser vejen til sikker handel

 

Købsaftalen er det vigtigste dokument i en bolighandel, og når først aftalen er underskrevet, fanger bordet. Men mange boligkøbere er egentlig ikke klar over, hvad de skriver under på. Derfor har Danske BOLIGadvokater lavet en film, hvor unge boligejere hjælper nye boligkøbere til en bedre bolighandel.

Landets Danske BOLIGadvokater oplever alt for tit, at boligkøberne ikke er klædt ordentlig på til at forstå indholdet i købsaftalen og konsekvenserne af f.eks. ejerforeningsforhold og servitutter. Det kan få alvorlige økonomiske konsekvenser for den kommende boligejer, advarer formanden for Danske BOLIGadvokater, Jan Schøtt-Petersen. Ikke mindst førstegangskøberne risikerer at blive fanget i en dårlig bolighandel:

Førstegangskøberne er ofte ikke opmærksomme på at nærlæse det med småt. Desuden er de ofte ikke klar over, at købsaftalen er en standardkontrakt, der er formuleret til at varetage sælgers interesser bedst muligt. En købsaftale er altid til forhandling, og som boligkøber er det vigtigt at sikre sig bedst muligt
“, forklarer Jan Schøtt-Petersen.

Unge boligejere hjælper de nye på markedet

I den nye film, som kan ses på www.danskeboligadvokater.dk
, deler boligejerne Sofie og Jess samt Tanja og Manus ud af gode råd om, hvilke faldgruber, man skal være opmærksom på som boligkøber. Og som Sofie og Jess opdagede kan der være mange penge at spare, hvis man allierer sig med den rigtige rådgiver.

Da handelsbetingelserne for deres boligkøb ændrede sig, troede Sofie og Jess ikke, at det havde indflydelse på den pris, som de allerede havde forhandlet på plads med sælger. Men her fik de hjælp fra deres BOLIGadvokat, der sørgede for, at de fik et betydeligt nedslag i prisen.

Vi havde allerede forhandlet os frem til en pris, som vi var meget tilfredse med, men det var BOLIGadvokaten heldigvis ikke. Han sparede os for yderligere 100.000 kr.
“, fortæller Jess Friis i filmen.

Underskriften binder

Når først købsaftalen er underskrevet, fanger bordet. Køber kan ikke gøre det om eller fortryde, uden at det får økonomiske konsekvenser:

Hvis køber underskriver en standardiseret købsaftale, bortfalder muligheden for gratis fortrydelse, hvis køber ikke selv er opmærksom på at indføre advokatforbehold. Man kan ikke bare bytte boligen, heller ikke hvis man efter køb finder fejl eller mangler. Så har man kun den lovmæssige fortrydelsesret på 6 hverdage, og det koster 1 % af købesummen eller gennemsnitligt 10.000 – 30.000 kr.,
” forklarer Jan Schøtt-Petersen.

Ved at anvende et advokatforbehold får køber tid til at rådføre sig med sin BOLIGadvokat om købet, selvom køber allerede har skrevet under. Og boligejerne i filmen er heller ikke i tvivl om, at boligkøbere bør sørge for at
indsætte et advokatforbehold i købsaftalen,hvis de føler sig presset til at skrive under, inden de har rådført sig med en BOLIGadvokat.

Et advokatforbehold er altid en god idé
“, råder Tanja Jelle Nielsen, “Der kan være ting i købsaftalen, som man ikke er opmærksom på, såsom forpligtende medlemskab til en grundejerforening eller andre omkostninger, som gør, at man ikke ønsker at købe boligen
.”

For yderligere information, kontakt:

Formand for Danske BOLIGadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen. Mobil: 3060 3311

Tanja Jelle Nielsen, Clara Pontoppidans Vej 12 3.th, 2500 Valby. Mobil: 2870 2525

Jess Friis, Gyrstinge Bygade 5, 4100 Ringsted: Mobil: 2463 5935


Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel. Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 150 medlemmer fordelt over hele landet. Du kan læse mere på www.danskeboligadvokater.dk, og www.facebook.com/danskeboligadvokater og www.youtube.com/danskeboligadvokater.

Del/tip en ven:

TILBAGE

KONTAKT

Alliance Advokater Helsingør
Søndre Strandvej 40
3000 Helsingør
CVR. 1902 0886

(+45) 4921 9700
mail@alliance3000.dk

DOWNLOAD BILLEDE

Klik på billedet for at downloade