Unge uerfarne førstegangskøbere køber katten i sækken

 

Alt for mange unge førstegangskøbere har ikke ordentligt kendskab til boligmarkedet og begår fejl, der kan få store økonomiske konsekvenser. Førstegangskøberne har ikke tilstrækkelig viden omkring bolighandel til at undgå de mange fælder. Derfor lancerer Danske BOLIGadvokater en kampagne målrettet førstegangskøberne, som skal hjælpe de unge til at undgå unødvendige problemer og ekstraomkostninger.

Mange førstegangskøbere vil gerne spare pengene til rådgivning, når de handler bolig, men det kan imidlertid blive en dyr fornøjelse, og undersøgelser viser da også, at 65 % af andengangskøberne vælger at få uafhængig og professionel rådgivning, når de skal handle bolig igen.

Vi oplever alt for tit, at de unge førstegangskøbere slår til, når de finder en billig bolig, uden at de har tilstrækkelig indsigt i konsekvenserne af deres bolighandel. Derfor kommer de nye boligejere ofte i en slem økonomisk krise, som let kunne have været undgået med professionel hjælp
,” udtaler Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater.

De unge købere låner ofte hele købssummen og lægger deres budget ud fra disse tal. De unge har imidlertid ikke forudsætningerne for at gennemskue hverken finansiering, forsikringer eller alle de ansvarsfraskrivelser, som sælger har indføjet i købsaftalen. Derfor ender de nye unge ejere i en økonomisk klemme, når det f.eks. viser sig, at elinstallationerne er ulovlige, eller at der er svamp i væggen under den nye maling. Men de økonomiske smerter dukker ikke kun op inden for hjemmets fire vægge. Førstegangskøberne glemmer nemlig ofte, at fællesudgifterne i ejer- /andelsforeninger ikke bare skal dække løn til viceværten. Som ejere er de med til at finansiere gildet, når der skal skiftes faldstammer eller lægges nyt tag på ejendommen. Når disse ekstraomkostninger skal finansieres, sker det ofte med nye og dyre lån, som kan vælte budgettet.

Førstegangkøberne har ikke en chance for at opdage disse faldgruber, derfor lancerer vi nu en kampagne, der skal gøre de unge opmærksomme på, at god uafhængig rådgivning kan være mange penge værd,
” udtaler foreningens formand Jan Schøtt-Petersen.

Danske BOLIGadvokaters rådgivning til førstegangskøbere af ejer- og andelsboliger tager blandt andet udgangspunkt i en gennemgang af:

  • Gennemgang af vurderingsrapporter, tilstandsrapporter o.l.
  • Foreningens forhold
  • Vurdering af kontantpris rimelig/lovlig
  • Finansieringsmulighederne
  • Ejendommens forsikring og energiforhold
  • Ejendommens miljøforhold
  • Vejledning om privatøkonomiske forhold
  • Vilkår i købsaftale/overdragelsesaftale

Formand for Danske BOLIGadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen. mobil: 3060 3311

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel. Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag omkring 200 medlemmer fordelt over hele landet.

Del/tip en ven:

TILBAGE

KONTAKT

Alliance Advokater Helsingør
Søndre Strandvej 40
3000 Helsingør
CVR. 1902 0886

(+45) 4921 9700
mail@alliance3000.dk