Fortravlede singler køber hovedkulds egen bolig

 

Jan Schøtt-Petersen, Danske BOLIGadvokater ser en tendens til, at singlernes livssituation får dem til at gå for meget på kompromis. De køber i blinde og uden at tænke sig om, fordi det skal gå stærkt. På længere sigt kan boligen derfor vise sig at være en dyr fornøjelse

Faldet i boligpriserne har fået flere singler ud på boligmarkedet. Tidligere valgte hovedparten af singlerne at leje en bolig, mens der i dag er en voksende tendens til at købe egen bolig.

En række analyser blandt ejendomsmæglerkæderne viser fx, at de yngre singler under 30 år ofte vælger en ejerlejlighed på 50-70 m2. Således søger 47 procent af singlerne under 30 år bolig i intervallet kr. 500.000 til 750.000, når hver en krone vendes for at få flest kvadratmeter for pengene. Ofte ønsker singlerne også at være tæt på nattelivet i én af storbyerne uden tanke for, at dette behov kan ændre sig radikalt efter ganske kort tid.

Hastværk er lastværk


Analyserne viser også, at halvdelen af landets boligsøgende singler er førstegangskøbere.

Jan Schøtt-Petersen genkender billedet af de mange førstegangskøbere blandt de boligsøgende singler. Analyserne viser samtidig, at det for 15 % af singlerne haster med at få egen bolig, da de stadig deler bolig med deres tidligere samlever.

Man siger, at hastværk er lastværk, og det gælder ifølge Jan Schøtt-Petersen også i bolighandel. Han forklarer: “Køb af bolig skal ses som en længerevarende og mere permanent beslutning. Vi ser mange eksempler på, at fortravlede singler og førstegangskøbere overser væsentlige forhold i bolighandlen. De forholder sig ikke til eget boligbehov set over et lidt længere tidsperspektiv. Og de forholder sig heller ikke til, at det tager tid og kan være svært at gennemskue de mange dokumenter tilknyttet handlen. De risikerer derfor at binde sig til en købsaftale, før de har styr på både betingelser og konsekvenser ved boligkøbet. “

Selvom tiden er presset, og udbuddet af lejligheder giver singlerne gode muligheder for at få boligdrømmene indfriet, bør de rette opmærksomheden mod de tørre facts og afsætte tid til at sikre sig en tryg og sikker bolighandel.


www.danskeboligadvokater.dk

finder man en række gode råd til boligkøb samt et gratis advokatforbehold, som kan være med til at sikre singlerne tid til at gennemtænke deres boligkøb.

Formand for Danske BOLIGadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen. mobil: 3060 3311

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsenterer sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighande. Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag omkring 220 medlemmer fordelt over hele landet.

Del/tip en ven:

TILBAGE

KONTAKT

Alliance Advokater Helsingør
Søndre Strandvej 40
3000 Helsingør
CVR. 1902 0886

(+45) 4921 9700
mail@alliance3000.dk

DOWNLOAD BILLEDE

Klik på billedet for at downloade