Selvsalg med boligadvokat

 

Som boligsælger kan man overlade papirarbejdet og det juridiske til en boligadvokat og selv stå for markedsføring og fremvisning.

Flere vælger at stå for en del af salgsarbejdet, når boligen skal sælges. Ved selvsalg er det typisk, at boligsælgeren selv markedsfører og fremviser boligen overfor interesserede købere. På den måde har sælger hånd i hanke med salget og sparer honoraret til ejendomsmægler.

“Selvsalg kan være en god idé. Det er let at sætte sin bolig til salg på nettet, og når du selv fremviser boligen, har du hånd i hanke med, hvornår der kommer nogen. Det er imidlertid ikke klogt at begive sig ud i papirarbejdet uden juridisk bistand,” siger Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater.

Er du den rette til at sælge?

Det er ikke alle og enhver, som har forudsætningerne for at stå for markedsføring samt være den, der viser boligen frem. Jan Schøtt-Petersen opfordrer til at man som boligsælger overvejer, om man kan sælge varen, eller det i virkeligheden er en bedre løsning at lade ejendomsmægler stå for fremvisning. Og, nogle boliger er bare lettere at sælge end andre.

“Vil man sælge en ejerlejlighed i et populært ejendomskompleks, hvor der jævnligt handles boliger, er det særligt oplagt at stå for salgsarbejdet. Det er naturligvis meget lettere at være sælger, hvis boligen er en efterspurgt hyldevare,” siger Jan Schøtt-Petersen.

Går man til en boligadvokat, der tillige er registreret som ejendomsformidler, kan man ud over alt det juridiske få hjælp med at udbyde ejendommen til den rigtige pris, forhandling med en eventuel køber, forslag til finansiering, kurssikring på indfrielse af lån m.m.

En tryg handel

BOLIGadvokatens pris for at udfærdige dokumenterne aftales på forhånd og med en specialiseret BOLIGadvokat er man sikker på, at juraen er i orden, når man sælger sin bolig.

Det er værd at vide, at Danske BOLIGadvokater ikke må modtage provisioner fra pengeinstitutter, realkreditinstitutter, pantebrevsselskaber og forsikringsselskaber. Derfor kan BOLIGadvokaten altid give dig et helt uvildigt råd om den bedste løsning.

Overvejer man en selv-salgsløsning, kan man starte med et gratis formøde hos en BOLIGadvokat i nærheden og få et helt konkret og uforpligtende tilbud på boligadvokatens rådgivning.

Formand for Danske BOLIGadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen. Mobil: 3060 3311

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel. Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 150 medlemmer fordelt over hele landet. Du kan læse mere på www.danskeboligadvokater.dk, og www.facebook.com/danskeboligadvokater og www.youtube.com/danskeboligadvokater.

Del/tip en ven:

TILBAGE

KONTAKT

Alliance Advokater Helsingør
Søndre Strandvej 40
3000 Helsingør
CVR. 1902 0886

(+45) 4921 9700
mail@alliance3000.dk

DOWNLOAD BILLEDE

Klik på billedet for at downloade