Danske BOLIGadvokater hilser realkreditforsikring velkommen

 

Nu er det blevet muligt for boligejere at købe en forsikring, der betaler boligejernes realkreditydelser i tilfælde af fyring. Det er et skridt i den rigtige retning, mener Danske BOLIGadvokater.

Det franske forsikringsselskab AXA står bag den nye realkreditforsikring. Med det nye forsikringstilbud kan boligejere forsikre ydelser på deres realkreditlån på op til 15.000 kr. om måneden eller op til 45.000 kr. i kvartalet, hvis de ufrivilligt skulle miste deres arbejde. Forsikringen kan udbetales i op til et år.

Vi ser det nye forsikringstilbud som et positivt tiltag, da denne type forsikring kan være med til at redde arbejdsløse fra at måtte gå fra hus og hjem”, fortæller formanden for Danske BOLIGadvokater, Jan Schøtt-Petersen.

Udviklingen i ledigheden gør en realkreditforsikring til en god idé for mange danskere, mener Jan Schøtt-Petersen, der håber, at flere forsikringsselskaber vil følge trop:

“Vi ser gerne flere andre udbydere på markedet, så konceptet videreudvikles og udvides til også at omfatte selvstændige erhvervsdrivende, som ufrivilligt må lukke deres virksomhed”, forklarer formanden for Danske BOLIGadvokater.

Købere af forsikringen skal blot huske, at ydelserne, som udbetales af realkreditforsikringen, er skattepligtig personlig indkomst.

Jan Schøtt-Petersenunderstreger, at boligejerne aldrigmå tro, at en forsikring kanerstatte uvildig rådgivning.

 

Fakta:

  • I de seneste to år har ledigheden i Danmark ligget stabilt på gennemsnitlig 163.000 fuldtidsledige.
  • Ledigheden nåede ved udgangen af juni op på 164.200 personer.
  • Antallet af tvangsauktioner har siden midten af 2010 ligget omkring et gennemsnit på 422 om måneden.
  • I juli blev der bekendtgjort 443 tvangsauktioner mod 451 måneden før, når der er korrigeret for normale sæsonudsving.

Formand for Danske BOLIGadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen. mobil: 3060 3311

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel. Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag omkring 200 medlemmer fordelt over hele landet.

 

Del/tip en ven:

TILBAGE

KONTAKT

Alliance Advokater Helsingør
Søndre Strandvej 40
3000 Helsingør
CVR. 1902 0886

(+45) 4921 9700
mail@alliance3000.dk

DOWNLOAD BILLEDE

Klik på billedet for at downloade