Mange boligejere kan miste retten til fri proces

 

Retten til gratis fri proces udløber snart for de mange tusind bolighandlende og låntagere, der tabte penge i forbindelse med opstartsproblemer med den digitale tinglysning i 2009.

Mandag d. 30. juni udløber fristen for tilmelding til gruppesøgsmålet, der har fået grønt lys til at føre fri proces mod Domstolsstyrelsen på vegne af de mange tusinde bolighandlende og låntagere, der tabte penge i forbindelse med indførelsen af den digitale tinglysning.

Da Domstolsstyrelsen i sommeren 2009 overgik til det digitale system, hang tusindvis af sager fast i systemet og de mange bolighandlende og låntagere måtte vente i uvished på at deres sag blev behandlet. I mellemtiden måtte de selv dække tabet for de forsinkede bolighandler og lånesager.

Fristen udløber 30. juni

Gennem gruppesøgsmålet har de bolighandlende og låntagere en unik mulighed for gratis at søge erstatning for deres tab. Men det er kun muligt, hvis man tilmelder sig inden fristen udløber.

Hvis man mener, at man har lidt et økonomisk tab i forbindelse med tinglysningen kan man ganske gratis deltage i gruppesøgsmålet, men det gælder om at melde sig til nu, hvis man ikke vil tabe muligheden for at få kompenseret sit tab
“, forklarer Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater.

Landsretten har bestemt fristen og overholder man ikke den, må boligejerne søge erstatning for egen regning, hvis de ønsker det.

Det er en principsag

Forberedelsen af den principelle sag har trukket ud og den lange ventetid har haft store konsekvenser for tilslutningen til gruppesøgsmålet. Mange af de forhåndstilmeldte har ikke tilmeldt sig gruppesøgsmålet endeligt.

Antallet af tilmeldte er desværre langt fra det antal, som for 4 år siden forhåndstilmeldte sig til gruppesøgsmålet. Men en forhåndstilmelding er ikke nok. Hvis man ikke endelig tilmelder sig gruppesøgsmålet inden d. 30. juni, mister man retten til at deltage i den fri proces
“, forklarer formanden for Danske BOLIGadvokater.

Har man i perioden 8. september 2009 – 31. december 2010 lidt tab som følge af digital tinglysning, så kan man inden den 30. juni 2014 tilmelde sig gruppesøgsmålet. De tilmeldte skal inden 28. juli indsende dokumentation for tabet.

Hvis man er endvidere i tvivl om, hvorvidt man er kvalificeret til at deltage i gruppesøgsmålet kan man ringe til Danske BOLIGadvokater på tlf. 70 20 97 90 og få hjælp til sin tilmelding.

Formand for Danske BOLIGadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen. Mobil: 3060 3311

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel. Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 150 medlemmer fordelt over hele landet. Du kan læse mere på www.danskeboligadvokater.dk, og www.facebook.com/danskeboligadvokater og www.youtube.com/danskeboligadvokater.

Del/tip en ven:

TILBAGE

KONTAKT

Alliance Advokater Helsingør
Søndre Strandvej 40
3000 Helsingør
CVR. 1902 0886

(+45) 4921 9700
mail@alliance3000.dk

DOWNLOAD BILLEDE

Klik på billedet for at downloade