Nytårstjek – er du og din bolig klar til det nye år?

 

Juleferien står for døren og det er ensbetydende med tid og ro til fordybelse. For nogen er det i ferietiden, at de får nye boligdrømme. For andre giver den ekstra tid og udsigten til et nyt år anledning til at få tjekket økonomi, forsikringsvilkår og andre vigtige forhold efter i sømmene. Med et 360 graders tjek kan man springe sikkert ind i det nye år.

Ifølge en undersøgelse fra YouGov stiger boligoptimismen, når jul og nytår er overstået. Boligsøgningen online er typisk større i januar måned sammenlignet med slutningen af året, bl.a. fordi udbuddet af boliger til salg typisk også stiger efter nytår. Men med købet af ny bolig følger en række ændringer på andre punkter af ens livssituation og her er det vigtigt at have orden i sagerne, så resten af livet – og ikke blot starten af det nye år – bliver en fornøjelse.

Et boligkøb er for de fleste en af livets største investeringer. Man forbereder sig grundigt og læser de stakkevis af papirer og dokumenter, der følger med i en helt almindelig bolighandel. Mange ved bare ikke, at købet af en ny bolig også påvirker forhold, som ikke er synlige her og nu, men som først viser sig, når noget ikke går efter planen.

’’Størstedelen af alle boligkøb er baseret på to indtægter. Når man køber bolig, er det derfor en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvad der sker, hvis den ene indtægt forsvinder. Her kan det fx være relevant at tale om mulighederne for lønsikring’’, forklarer Niels Erlandsen, bestyrelsesmedlem i Danske BOLIGadvokater og fortsætter:

’’Der er desværre flere eksempler på boligkøbere, der ikke har overblik over, om de har sikret sig selv, hinanden og ikke mindst eventuelle børn godt nok i tilfælde af eksempelvis arbejdsløshed, skilsmisse eller dødsfald’’.

 

Skyd året i gang med et 360 graders tjek

Tager man et 360 graders tjek i forbindelse med sit boligkøb, kommer man hele vejen rundt om alle de forhold, som påvirkes af et boligkøb.

Det betyder, at BOLIGadvokaten ikke blot forestår selve bolighandlen, men også hjælper med de mange overvejelser, man bør gøre sig som boligkøber. ’’Det er for eksempel en god idé at undersøge om boligkøbet medfører ændringer i ens skatteforhold og forsikringsvilkår, eller om købet giver nogle uforudsete udgifter, man ikke har medregnet i budgettet’’, forklarer Niels Erlandsen og afslutter:

’’Med 360 graders rådgivning får man det samlede overblik over de forhold i ens livssituation, som kan have juridiske eller økonomiske konsekvenser. Rådgivningen tilpasses den enkelte person eller familie, så alle relevante emner bliver berørt og man sikres imod unødvendige risici’’.

Danske BOLIGadvokater deler gerne ud af over 20 års erfaring med boligkøb. Du kan vælge at lade BOLIGadvokaten hjælpe dig med alle led af din bolighandel, men du kan også begynde med et uforpligtende gratis formøde – telefonisk eller personligt – eller blot kigge nærmere på Danske BOLIGadvokaters 360 graders-tjekliste, som giver et indtryk af de emner, boligkøbere bør tage med i deres overvejelser.

Klik her for gratis 360 graders-tjekliste

Del/tip en ven:

TILBAGE

KONTAKT

Alliance Advokater Helsingør
Søndre Strandvej 40
3000 Helsingør
CVR. 1902 0886

(+45) 4921 9700
mail@alliance3000.dk

DOWNLOAD BILLEDE

Klik på billedet for at downloade