Borgerne sagsøger staten for it-kaos

 

Med 1,5 års forsinkelse og budgetoverskridelser på 266 millioner kr. indførte Domsstolsstyrelsen i 2009 den digitale tinglysning. Nu mere end 4 år senere påbegyndes retssagen mod styrelsen. Tilmeldingsfristen udløber den 30. juni i år.

Allerede i november 2009 erkendte justitsministeren, at 47.108 sager hang fast i tinglysningen. På det tidspunkt svarede det til ca. 1/3 af de sager, som var indleveret.Danske BOLIGadvokater vurderede, at forsinkelserne ville koste danske bolighandlende op imod en halv milliard kroner i ekstra renteudgifter.

 

Problemerne med tinglysningen forsat dog også langt ind i 2010, så det samlede antal borgere, som blev ramt af den katastrofale implementering, er langt størr e”, udtaler formanden for Danske BOLIGadvokater, Jan Schøtt-Petersen.

 

Ventetid koster renter, renter er penge, mange penge

 

Tinglysningen skulle gå lynhurtigt, max 10 minutter i modsætning til den gamle tinglysning, som tog 10 dage. Men for tusindevis af tilfældige borgere kom det til at tage meget længere tid og nogle kunne slet ikke få tinglyst deres handel eller lånekonvertering. Andre fik deres bolighandel annulleret pga. den lange ventetid ” forklarer Jan Schøtt-Petersen.

 

Foreningen mener, at staten ikke bare har et ansvar for selve systemet men i allerhøjeste grad også for de skadevoldende konsekvenser, den fejlslagne implementering havde for borgerne. Danske BOLIGadvokater rejste derfor, på vegne af de tusinder af bolighandlende som blev ramt af tinglysningskaoset, et gruppesøgsmål mod staten. Justitsministeren gav fri proces og nu åbnes der for tilmeldingen på gruppesøgsmål.nu.

 

De borgere, som mener de har lidt i et tab i forbindelse med tinglysningen kan ganske gratis deltage i gruppesøgsmålet, men det gælder om at være med fra starten, hvis man ikke vil tabe muligheden for at få kompenseret sit tab “, understreger Jan Schøtt-Petersen.

 

Landsretten har fastsat tilmeldingsfristen til den 30. juni i år. Tilmeldingen kan ske online på gruppesøgsmål.nu eller ved at henvende sig til Danske BOLIGadvokater.

 

Danske BOLIGadvokater er gået utraditionelt til værks og indrykker annoncer i landets dagblade, viser biografspot og vil være på både Facebook og LinkedIn for at sikre at flest mulige får oplyst muligheden for at deltage gratis i gruppesøgsmålet.

 

 

Mere om gruppesøgsmålet

 

Tabte du penge på grund af kaos i den digitale tinglysning?

 

Så kan du omkostningsfrit med fri proces deltage i gruppesøgsmålet.

 

Landsretten har fastsat tilmeldingsfristen til den 30. juni i år.

 

Tilmeldingen kan ske online på gruppesøgsmål.nu eller ved at henvende sig til Danske BOLIGadvokater.

 

Læs mere på www.gruppesøgsmål.nu

 

 

Yderligere oplysninger

Formand for Danske BOLIGadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen. Mobil: 3060 3311

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel. Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 150 medlemmer fordelt over hele landet. Du kan læse mere på www.danskeboligadvokater.dk, og www.facebook.com/danskeboligadvokater og www.youtube.com/danskeboligadvokater.

 

Del/tip en ven:

TILBAGE

KONTAKT

Alliance Advokater Helsingør
Søndre Strandvej 40
3000 Helsingør
CVR. 1902 0886

(+45) 4921 9700
mail@alliance3000.dk

DOWNLOAD BILLEDE

Klik på billedet for at downloade