Boligmarkedet tager nye skatteregler med sindsro

 

Ingen ved præcis hvilke boliger, der får en højere skat, og derfor styrter folk ikke ud og køber bolig. Først når vi kender de nye ejendomsvurderinger i 2019 vil det påvirke priserne, vurderer Alliance Advokater.

Analytikere af boligmarkedet er enige om, at den nye boligskattereform vil give en stabiliserende virkning på de fremtidige boligprisudsving, da der genindføres en kobling mellem udviklingen i boligpriserne og udviklingen i boligskatterne. På kort sigt er der mere usikkerhed om, hvordan boligmarkedet vil reagere.

Datoen 1. januar 2021 har betydning, hvis man handler bolig. De boligejere, der har købt deres bolig inden 2021 og bliver boende, får nemlig indefrosset en del af boligskatten. Boligejerne betaler dermed mindre i kroner og øre indtil boligen sælges.

Vil dyre boliger, der forventes at få den største skattestigning - og dermed også den relativt største beløbsmæssige indefrysning af boligskatter - være med til at trække priserne op i de næste par år?

"Nu har vi kendt de nye beskatningsregler i nogen tid, og jeg oplever ikke, at muligheden for indefrysning af boligskatter får folk til at købe bolig her og nu, siger advokat Bent Riis, Alliance Advokater.

"Det er først og fremmest behovet for en ny bolig, der bestemmer, hvornår man køber," fortsætter Bent Riis.

Forskel på land og by

De nye boligskatteregler vil slå igennem med forskellig effekt, og det forventes at boliger i København og i andre større byer på længere sigt vil få taget toppen af prisstigningerne på grund af højere ejendomsvurderinger og dermed en større beskatning. Derimod forventes en øget efterspørgsel på huse i yderområderne, som kan se frem til lavere ejendomsvurderinger i 2019.

Køber man en ejerlejlighed med en ejendomsværdi på 5 millioner kr. i København vil det med de nuværende ejendomspriser ifølge Skatteministeriet betyde en samlet boligskat på 24.600 kr. i 2021 - svarende til en reduktion på 9 pct.

Odsherred Kommune kan se frem til en af de største reduktioner af boligskatter. Et hus i Odsherred til en værdi på 1.4 millioner kr. står til en samlet boligskat på 12.400 kr. i 2021 - svarende til en reduktion på 40 pct.

Flere bliver boende

Efter 2017 kan stigninger i boligskatten indefryses, så man ikke skal betale mere i ejendomsværdiskat og grundskyld om året end i dag. Det vil få mange boligejere efter 2021 til at blive boende i deres bolig frem for at finde en ny, fordi de skal betale mere i skat i den nye bolig, og der ud over skal de betale det beløb, der er indefrosset.

Man kan finde mere information på Skatteministeriets hjemmeside www.skm.dk under overskriften: "Forstå de nye boligskatter på 10 minutter"

Bent Riis
Tlf: 39 57 00 00
bri@thadv.dk

Fakta om Alliance Advokater

Foreningen arbejder med alle spørgsmål indenfor privatrådgivning og dækker hele Region Hovedstaden. Situationen og erfaringerne viser, at ægtefæller, og samboende, der påtænker at indgå ægteskab, og som inden, eller under ægteskabet, opretter ægtepagt, klarer sig bedre end dem, som ikke har forberedt sig på et eventuelt brud.

TILBAGE

KONTAKT

Alliance Advokater Helsingør
Søndre Strandvej 40
3000 Helsingør
CVR. 1902 0886

(+45) 4921 9700
mail@alliance3000.dk

DOWNLOAD BILLEDE

Klik på billedet for at downloade